Energie besparen via Essent
Maak van je huis een heerlijk thuis

Energie besparen met zonnepanelen

Zonnepanelen

Energie besparen met je eigen dak? Het kan met zonnepanelen. Niet alleen kostenbesparend, ook beter voor het milieu. Een slimme investering met een hoog rendement. En wist je dat je zonnepanelen ook kunt huren?

Meer over zonnepanelen

Isolatie

Isolatie

Isolatie is een logische eerste stap naar een energiezuinige woning. Je kunt makkelijk tot wel 30% op je stookkosten besparen. We helpen je graag op weg met spouwmuurisolatie, dakisolatie of vloerisolatie.

Meer over isolatie

Plus Je Huis

PlusJeHuis

Met de gratis adviesscan PlusJeHuis van Essent ontdek je eenvoudig hoe jouw huis energiezuiniger wordt. Met een op maat gemaakt overzicht van de kosten en de besparing op je energierekening.

Meer over PlusJeHuis

Verwarming

Verwarming

We bieden voor ieder huis passende verwarmingsoplossingen. Bijvoorbeeld warmtepompen en cv-ketels, maar ook boilers en geisers. Zo geniet je altijd van een warme woning.

Meer over verwarming

SmartHome

Smart Home

Smart Home oplossingen maken je huis helemaal slim. De apparaten doen het werk. Je bedient ze gemakkelijk op afstand via een app. Bijvoorbeeld de slimme verlichting of de slimme thermostaat. Handig! 

Meer over Smart Home

Ventilatie

Ventilatie

Een goed geventileerde woning is belangrijk voor je gezondheid. Reinig of vervang je ventilatiesysteem daarom op tijd. Zo geniet je van frisse, schone lucht in huis.

Meer over ventilatie

Advies over energie besparen

PlusJeHuis

Hoe kun je besparen op je energierekening? Ontdek het met PlusJeHuis.

Doe de scan

Energiebesparende maatregelen

Kennisbank

Zoek je meer informatie over verwarming, isolatie en ventilatie? Of wil je meer weten over zonnepanelen of Smart Home oplossingen? Lees alles over energiebesparende maatregelen in onze kennisbank.

Ga naar de kennisbank

Energielabel

Energielabel

Vanaf 1 januari 2015 is het energielabel voor woningen verplicht. Dit label geeft aan hoe energiezuinig je woning is. We helpen je graag bij het aanvragen of verbeteren van het energielabel. 

Meer over het energielabel

Essenties Magazine

Essenties

Een kijkje nemen in het thuisgevoel van iemand anders? Of nieuwsgierig naar feiten en fabels op energiegebied? Lees alles over het gevoel van thuis.

Lees meer