Overweegt u een slimme thermostaat of wilt u weten waarom u er verstandig aan doet om voor een slimme thermostaat te kiezen? Er zijn veel redenen om voor deze moderne thermostaat te kiezen. Geniet van meer comfort, een lager gasverbruik en meer. Alles gaat met een slimme thermostaat helemaal automatisch. Met een normale (klok)thermostaat is het vaak lastig om de verwarming precies af te stemmen op uw stook- en leefritme, omdat dit per dag en week verschilt. De unieke aanwezigheidsdetector van de slimme thermostaat zorgt ervoor dat u geen klok of tijden meer hoeft in te stellen en dat het toch altijd lekker warm en comfortabel is in huis.


Slimme thermostaat, ja of nee?

Wel of niet een slimme thermostaat aanschaffen? Een normale thermostaat bestaat vaak alleen uit een draaischijf om de temperatuur te regelen, of heeft een simpele klok die elke week hetzelfde programma uitvoert. Er zijn daarom veel redenen om voor een slimme thermostaat te kiezen ten opzichte van een normale thermostaat. De slimme thermostaat zit boordevol technische snufjes die de thermostaat ook echt slim maken. Zo zit er een lichtsensor in, die automatisch de temperatuur laat dalen zodra het licht een tijdje uit is. En via de bewegingsdetector ziet de thermostaat of er iemand thuis is of niet. Wanneer u de thermostaat koppelt met een smartphone weet de thermostaat zelfs precies waar u bent en zorgt voor een aangenaam warm huis als u weer in de buurt komt.


Slimme thermostaat leert zelf

Uiteraard is het ook mogelijk om via internet zelf de temperatuur in huis te regelen, maar dat hoeft niet. In principe is de slimme thermostaat prima in staat om u en uw stookgedrag snel te leren kennen. Daarna zal de slimme thermostaat ervoor zorgen dat uw gasverbruik geoptimaliseerd wordt, met vaak spectaculaire besparingen op de gaskosten als resultaat. Een besparing op de gasrekening van 15 tot 25 procent is goed haalbaar. Nooit meer thuiskomen in een koud huis, maar altijd aangenaam warm, terwijl u toch veel geld bespaart.


Nest thermostaat maakt besparen op gas vanzelfsprekend en automatisch

De Nest Learning Thermostatâ„¢ is een voorbeeld van een slimme thermostaat met veel bijzondere en nieuwe functies, die tot een aantal jaren geleden niet voor mogelijk werden gehouden. Niet alleen bespaart u automatisch veel geld op uw gasrekening, maar uw leven wordt een stuk gemakkelijker en het comfort in huis neemt toe. De Nest thermostaat werkt prima samen met bijvoorbeeld vloerverwarming en regelt de temperatuur per vertrek tot 10 zones. Een andere handige functie is de mogelijkheid om de thermostaat met een app op afstand te besturen. U kunt letterlijk overal ter wereld de temperatuur in huis regelen, want het apparaat is via uw wifi-netwerk verbonden met internet. Toch is zelf de temperatuur regelen via de app vaak niet eens nodig, want deze slimme thermostaat regelt het allemaal voor u. Op basis van uw stookgedrag in het verleden in combinatie met onder meer de bewegingsdetector bepaalt de thermostaat het meest gunstige stookgedrag, zonder daarbij op comfort in te leveren.


Nest thermostaat met korting of zelfs gratis bij een energiecontract

Verschillende energieleveranciers bieden slimme thermostaten aan. De Nest thermostaat is als los product in verschillende winkels verkrijgbaar, maar slimmer is om te profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen. Wanneer u bijvoorbeeld overstapt van energieleverancier en een meerjarig energiecontract afsluit, is het mogelijk om de Nest thermostaat soms zelfs geheel gratis te ontvangen. Lees meer over de voordelen van de Nest thermostaat en mogelijkheden om deze heel voordelig in uw bezit te krijgen.


Meer weten?

De Nest thermostaat is een mooie, intelligente gadget die u kan helpen te besparen op uw energieverbruik. Wilt u meer weten? Op onze uitgebreide informatiepagina vindt u alles wat u wilt weten over de Nest thermostaat.


Alles over de Nest thermostaat