Wilt u een nieuwe cv-ketel kopen of huren? Bij Essent bent u aan het goede adres. Hieronder leest u hoe wij u helpen met advies, installatie en onderhoud.


Wat is de beste keuze: een cv-ketel huren of kopen?

Een cv-ketel huren of kopen heeft allebei voordelen. Het grote voordeel van huren is de lage prijs per maand. Kunt u de prijs van een cv-ketel in één keer betalen? Uitgesmeerd over de levensduur van een cv-ketel bent u dan zelfs nog goedkoper uit. Behalve in geld uitgedrukt is er geen verschil tussen een cv-ketel kopen of huren bij Essent. U krijgt in alle gevallen de kwaliteit die u van ons gewend bent.


Hoe weet u welke cv-ketel u moet huren of kopen?

Bij de keuze van een cv-ketel komt nogal wat kijken. Gebruikt u hem alleen voor de keuken, of moet hij ook (gelijktijdig) water voor de douche verwarmen? Wilt u er een zonneboiler op aansluiten? Vraag een gratis adviesgesprek aan. We bespreken graag met u wat in uw situatie de beste cv-ketel is. U krijgt van ons een offerte, zodat u precies weet hoeveel een cv-ketel huren of kopen bij Essent u gaat kosten.


Wie installeert de cv-ketel die u bij Essent koopt of huurt?

Een cv-ketel installeren is vakwerk. In een cv-ketel ontstaan hoge temperaturen en allerlei gassen. Daarom moet de installatie aan strenge veiligheidseisen voldoen. Wij werken uitsluitend samen met bedrijven die de recentste veiligheidseisen door en door kennen. Daarom doet u er verstandig aan de installatie door een van onze partners te laten verrichten. Zij sluiten de cv-ketel die u bij ons huurt of koopt gegarandeerd professioneel voor u aan.


Wie is verantwoordelijk voor het onderhoud?

Vakkundig onderhoud verlengt de levensduur van uw cv-ketel. Bovendien blijft een goed onderhouden cv-ketel energiezuinig werken. Of u de cv-ketel nu bij ons koopt of huurt, het onderhoud is belangrijk om de kosten laag te houden. Daarom laten wij ook het onderhoud van uw cv-ketel verrichten door gespecialiseerde bedrijven.