Is uw cv-ketel aan vervanging toe, maar hebt u niet genoeg geld om een nieuwe te kopen? U kunt een cv-ketel ook huren. In het onderstaande vertellen wij u er graag meer over.


Wanneer moet u de cv-ketel vervangen?

Een cv-ketel gaat over het algemeen zo'n 15 jaar mee. Voorwaarde is wel dat hij al die tijd vakkundig onderhouden wordt. Na die 15 jaar lopen de onderhoudskosten snel op. Het is dan verstandig de cv-ketel te vervangen.


Heeft het zin de cv-ketel eerder te vervangen?

Ook als de cv-ketel minder oud is, kan het slim zijn om hem te vervangen. Moderne cv-ketels zijn veel energiezuiniger dan die van een aantal jaren geleden. Is uw huidige cv-ketel ongeveer 10 jaar oud? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden en de kosten zijn.


Wat is gunstiger: een cv-ketel huren of kopen?

De meeste cv-ketels kosten enkele duizenden euro's. Als u zoveel geld in één keer kunt missen, is kopen het gunstigst. De verhuurder wil op zijn minst het aankoopbedrag terugverdienen. Daarom is huren aan het eind van de rit duurder dan kopen. Maar dan hebben we het wel over de totale kosten in meer dan 10 jaar. De prijs per maand valt reuze mee. Daarom kiezen veel mensen er toch voor om een cv-ketel te huren.


Wat zit bij de huurprijs van een cv-ketel inbegrepen?

Wilt u een cv-ketel huren? U krijgt dan voor een vast bedrag per maand het volgende:

  • de cv-ketel zelf;
  • installatie door een daarin gespecialiseerd bedrijf;
  • vakkundig periodiek onderhoud;
  • afhankelijk van de installateur: reparatie of vervanging van versleten onderdelen, zonder dat u daar extra voor moet betalen.