Ons bestuur
Dagelijkse leiding van Essent

Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur leidt Essent. Deze bestaat uit de Chief Executive Officer (CEO), de Chief Finance Officer (CFO), Chief Commercial Officer (CCO) en de Chief Operating Officer E+ (COO). Daarnaast hebben we binnen Essent een Executive Committee. Dit is een samenstelling van de Raad van Bestuur aangevuld met een aantal directeuren.

CEO van Essent Patrick Lammers

Patrick Lammers, CEO

Sinds 1 januari 2017 is Patrick Lammers Chief Executive Officer (CEO) van Essent. Daarvoor leidde hij als CCO de commerciële activiteiten van het bedrijf. Voordat hij toetrad tot het management van Essent werkte Patrick onder meer bij Shell, Univar NV, Dyson en Powerhouse. Naast CEO van Essent is hij ook Senior Vice President Customer Solutions West-Europe bij E.ON.

CFO Essent Martin Muhr

Martin Muhr, CFO

Martin Muhr is sinds 1 september 2014 Chief Finance Officer (CFO) bij Essent. Hij is ook CFO van het retail segment van innogy SE, dat actief is in elf Europese landen. Hiervoor bekleedde hij diverse leidinggevende functies bij RWE AG in Duitsland.

CCO Essent Suzan Schakenraad

Suzan Schakenraad, CCO

Suzan Schakenraad is sinds 1 oktober 2020 Chief Commercial Officer van Essent en sinds 1 december 2019 lid van de Raad van Bestuur. Suzan werkt sinds september 2012 bij Essent. Voor haar huidige functie was ze verantwoordelijk voor Controlling & Risk, sinds 2017 voor Consumer Operations, en sinds 1 december 2019 als Chief Operations Officer voor de commerciële en operationele activiteiten. Naast haar rol binnen Essent is ze bestuurder van de Vereniging Nederlandse Energie-Data Uitwisseling (NEDU) en commissaris bij sectororganisatie Energie Data Services Nederland BV (EDSN).

Stephan Segbers

Stephan Segbers, COO E+

Stephan Segbers is per 1 oktober 2020 Chief Operational Officer E+. Hierbij is hij verantwoordelijk voor de aansturing van onze E+ organisatie, oftewel energie gerelateerde producten en diensten en City Energy Solutions. Sinds 2007 heeft hij bij E.ON gewerkt in diverse functies. Hij is afgestudeerd in Bedrijfskunde en heeft en MBA in Energie Management..

Executive Committee

De Executive Committee bestaat uit de Raad van Bestuur en een aantal directeuren.
Samen zijn zij verantwoordelijk voor het operationeel sturen van onze organisatie.

Boudewijn den Herder Directeur, Consumenten markt Essent

Boudewijn den Herder

Directeur C+ Activation

Henriëtte Setz

Henriëtte Setz

Directeur C+ Operations

Klaas de Gier

Klaas de Gier

Directeur EBS Office

Roger Knubben

Roger Knubben

Directeur E+ Operations

Inca van Uuden

Inca van Uuden

Directeur HR

Raad van Commissarissen

Voorzitter: Dr. Karsten Wildberger
Commissarissen: Arjen Dorland, Nadia Jakobi, Diana Custodis, Harry de Vos