Duurzaamheid

Heel Nederland mee
in de energietransitie

Verduurzamen

Wij geloven in een stapsgewijze energietransitie in de gebouwde omgeving. Niet te snel en niet te ingrijpend, zodat het voor heel Nederland haalbaar én betaalbaar is. Met slimme oplossingen zoals zonnepanelen, isolatie en warmtepompen kan op korte termijn al veel CO2--reductie worden gerealiseerd.

Visie op verduurzamen |Essent

Visie op duurzaamheid

Essent gelooft dat huizen en gebouwen het beste kunnen worden verduurzaamd met een stapsgewijze aanpak. Niet te kostbaar en niet te ingrijpend. Ontdek hoe dit er in de praktijk uit zou zien.

Onze servicepartners |Essent

Onze servicepartners

De klanten van Essent gaan voor duurzaam! De vraag naar zaken als zonnepanelen en isolatie wordt steeds groter. Om hierin te voorzien werkt Essent samen met negen servicepartners..

De groene club |Essent

De Groene Club

Volle clubkas, lage broeikas! Het energieverbruik van amateurvoetbalverenigingen gaat de komende 4 jaar met 50% omlaag. Deze ambitie stellen KNVB en Essent zich voor ‘De Groene Club’.

Zonnepanelen van Essent

Zon

Zon, de schone energiebron! Bij de opwekking van zonne-energie wordt er geen CO2 uitgestoten. Daarnaast zijn zonnepanelen een rendabele investering waarmee je op termijn veel geld kan besparen.

Isolatie van Essent

Isolatie

Isolatie bespaart kosten, zorgt voor een comfortabele temperatuur in huis én is goed voor het klimaat. En dit laatste is van belang, willen we de doelstellingen uit het klimaatakkoord halen.

Warmtepomp van Essent

Warmtepomp

Niet in één keer van het aardgas af, maar een geleidelijk afscheid van de cv-ketel. De warmtepomp is een duurzaam alternatief voor het verwarmen van huizen en gebouwen.

Energieversnellers
Sociale huurwoningen verduurzamen

Niet te lang praten maar gewoon doen is belangrijk. Alma maakte met haar team een plan om de woningvoorraad van woningcorporaties te verduurzamen.

Lees haar verhaal

Subsidie op isolatie mooie stap |Essent

Subsidie voor isoleren: op weg naar duurzaam wonen

We vinden het een goede ontwikkeling dat er subsidie wordt vrijgemaakt voor woningisolatie. Isolatie zien wij als eerste stap in het verduurzamen van huizen en gebouwen. Het helpt onze klanten energie te besparen en verlaagt de energierekening.

Lees meer

Rondleiding windpark

Beleef de kracht van de wind. Ben je benieuwd hoe groene stroom door windmolens wordt opgewekt? We verzorgen op aanvraag gratis groepsrondleidingen bij een van de Nederlandse windparken van ons moederbedrijf innogy. Een windexpert vertelt je over de werking van windturbines, waarna je zelf direct een kijkje kunt nemen. Voor een rondleiding heb je de keuze uit drie innogy windparken.

Vraag rondleiding aan

Rondleiding Windpark