Onze kijk op een duurzame toekomst

De manier waarop je woont, werkt en omgaat met energie verandert. Je gebruikt steeds meer elektrische apparaten en dat heeft impact op de aarde. Om ook in de toekomst een leefbare wereld te behouden, zetten we bij innogy groots in op duurzaamheid. Wij maken de weg vrij voor slimme en duurzame energievoorzieningen, voor consumenten en de zakelijke markt. Onze producten en diensten dragen bij aan een groene wereld én passen bij de veranderende energiebehoefte. Dit doen we voor jou, voor onszelf en voor alle generaties na ons.

Duurzame ambities

Kom meer te weten over de duurzame ambities van Essent.

> Ontdek meer

Onze partners

Kom meer te weten over de partners van Essent.

> Ontdek meer

Al meer dan 20 jaar Groene Stroom

In 1995 lanceerden Essent rechtsvoorgangers PNEM en IJsselmij - als eerste in Nederland – een duurzaam energieproduct voor haar klanten, Groene Stroom®. Sindsdien is Essent één van de grootste groene stroom leveranciers van Nederland gebleven. Zo’n 1,3 miljoen klanten hebben groene stroom.

Essent Groene Stroom werd tot 2015 grotendeels in Nederland opgewekt, uit biomassa, wind en waterkracht. Om Groene Stroom zonder meerprijs te kunnen blijven verkopen, stapte Essent in 2015 over op Europese bronnen (grotendeels Europese en Scandinavische waterkracht). Onze klanten kunnen ook kiezen voor Essent Windstroom (100% Nederlandse wind-energie) of Essent Zonnestroom (Europese zonne-energie) voor een kleine meerprijs.

Pioneer in windenergie

Al in de jaren tachtig van de vorige eeuw begonnen we met de bouw van windmolens om energie duurzaam op te wekken. Inmiddels is ons zusterbedrijf innogy Windpower één van de grootste exploitanten van windparken op land in Nederland. innogy beheert momenteel negen Nederlandse windparken met in totaal 103 windturbines die, met een opgesteld vermogen van 295MW, voldoende stroom leveren voor circa 235.000 huishoudens. Onze ambitie is om de productie van windstroom in 2023 verdubbeld te hebben. Bij de ontwikkeling van duurzame energie houden we ook zeker rekening met de sociale aspecten. Wij willen een goede buur zijn voor de omgeving waar windmolens worden geplaatst.Ontdek meer over onze windparken

Groot in groen gas

Essent ziet in groen gas grote kansen op het gebied van duurzame energie. Groen Gas (biogas) is qua samenstelling hetzelfde als aardgas, maar op een duurzame manier geproduceerd. Bijvoorbeeld door de vergisting van biologisch afval. Essent werkt samen met boeren om hun koeienmest met behulp van biogasinstallaties om te zetten naar biogas van aardgaskwaliteit. Dit gas kan via het gasnet aan consumenten en bedrijven geleverd worden en zo positief bijdragen aan duurzaam energieverbruik. Essent levert jaarlijks 20% van al het beschikbare groene gas in Nederland en is daarmee de grootste partij in groen gas in Nederland. Belangrijke gebruikers van ons groen gas zijn NS en ProRail.

Daarnaast bieden we ook groen gas aan consumenten. Met Essent DubbelGroen krijgen klanten een combinatie van groen gas en Windstroom, opgewekt uit 100% Nederlandse wind.

Ontdek meer over Essent DubbelGroen