Start met besparen

Stap voor stap naar een lagere energierekening voor je bedrijf

De hoogte van de energieprijzen heb je helaas niet zelf in de hand, maar gelukkig heb je wel invloed op je verbruik. Alle beetjes helpen om de energierekening te verlagen. Bekijk daarom vandaag nog wat je kunt doen om te besparen op je stroom- en gasverbruik. Ook als je er al druk mee bezig bent geweest, loont het om je bedrijfspand nog eens na te lopen. Hoe te beginnen? Met voldoende inzicht en het juiste advies, kun je vandaag nog aan de slag. We helpen je graag!

Inzicht in energie

1. Inzicht

Weet jij hoeveel energie je iedere maand verbruikt met je bedrijf? Zorg ervoor dat je hier inzicht in krijgt om te beginnen met besparen. 
Advies over energie

2. Advies

Met het juiste advies over waarop je het best en makkelijkst kunt besparen, ben je al een eind onderweg naar een lagere energierekening. 
Vandaag aan de slag

3. Aan de slag

Wanneer je eenmaal aan de slag gaat, is alle hulp welkom. Bijvoorbeeld een praktisch stappenplan, of subsidies voor het verduurzamen van je pand. 

1. Inzicht

Krijg inzicht in je verbruik via Mijn Essent Zakelijk of je energierapport

Inzicht in je verbruik met Mijn Essent

Mijn Essent Zakelijk

Via Mijn Essent Zakelijk bekijk je eenvoudig je verbruik, je jaarrekening, en andere facturen. Ook pas je er makkelijk je gegevens aan, zoals je termijnbedrag of bankrekeningnummer. 
energierapport

Je energierapport

Heeft je pand een slimme meter, dan krijg je iedere maand een energierapport van ons via e-mail of per post. Hierin zie je het verbruik van je pand, de gemaakte kosten en de teruglevering van je zonnepanelen. 

2. Advies

Van bespaartips voor je bedrijfspand tot persoonlijk advies van onze experts

vloerisolatie

Waar te beginnen

De wil om te bezuinigen is er wel, maar waar te beginnen? Zeker in de bedrijfshectiek van alle dag, lijkt zoiets een enorme klus. Gelukkig valt dit best mee. Met deze vijf stappen ben je onderweg voordat je het weet. 
Persoonlijk advies

Persoonlijk advies

Soms is het makkelijker om direct met iemand te schakelen. Daarom krijg je met de EnergieFitScan persoonlijk advies van onze expert. We brengen de mogelijkheden in kaart en helpen met het aanvragen van subsidies. Zo kun je weer vooruit!
types bespaarder

Vooroploper of ecofan?

Ben je een ondernemer die 24/7 in beweging is of heb je tijd om rustig dingen uit te zoeken? Hoe je het best bespaart, hangt deels af van hoe je dagen eruit zien. Ook je redenen om te besparen, spelen mee. Welk type ben jij?

3. Aan de slag

Vol vertrouwen van start met een plan van aanpak en alles over subsidies!

Freek met ondernemer

Een plan van aanpak

Houd makkelijk overzicht met een gedegen plan van aanpak. We hebben alvast een opzet voor je gemaakt. In onze bespaargids vind je nog meer checklists en tips van andere ondernemers. Download de gids gratis hieronder. 
man aan telefoon

Subsidies voor ondernemers

Nu je weet waar en hoe te beginnen, kun je in veel gevallen ook subsidie aanvragen. We hebben de verschillende regelingen voor je op een rij gezet. Vergelijk ze met je plannen en spaar geld uit met een steuntje in de rug.
Korting op je stroomtarief

Zaakvoordeel

Heb je je al aangemeld voor ons klantprogramma voor ondernemers? Met Zaakvoordeel krijg je korting op je stroomtarief, én gratis advies over alles rondom besparen op energie. Meld je dus snel aan!