De stap-voor-stap bespaargids voor ondernemers

Download het stappenplan en zet vandaag je eerste stap

Zo begin je vandaag nog met energie besparen

Het beste moment om te starten met energie besparen is vandaag. Zeker nu de energieprijzen wereldwijd zo gestegen zijn. Met dit stappenplan maken we het je makkelijk, met tips van ondernemers en experts, met checklists en een template voor je businesscase. Zet je eerste stap en download hem vandaag nog.

Download vandaag de inzichten van ondernemers

Wat je kunt verwachten:

  • een stappenplan: waar begin je nou echt?
  • voorbeelden van slimme besparingen
  • een voorbeeld voor je businesscase
  • de formule waarmee je je terugverdientijd berekent
  • een overzicht van de subsidies

Download hem meteen:

Je wilt energie besparen, hoe nu verder?

'Ik had steeds geen tijd om mijn besparing uit te rekenen en heb mijn energieadviseur gevraagd om langs te komen.'

'De adviseur heeft alle feiten in een overzicht gezet, van investering tot terugverdientijd én levensduur. Wanneer je het sommetje ziet, is investeren in duurzame maatregelen een simpele afweging', zegt ondernemer Pedro Hofmans.

Persoonlijk advies

'De energierekening van veel bedrijfspanden kan met gemiddeld 30 procent omlaag. De besparing kan voor jouw bedrijf zelfs hoger uitpakken.'

'Hoeveel kan ik besparen? Die vraag stellen ondernemers ons heel vaak', zegt adviseur Aiive Biermans. 'Het hangt sterk af van de situatie en het gebouw. Maar we kunnen wel stellen dat voor 80 procent van de bedrijfspanden een lagere energierekening mogelijk is.'

Bespaaradvies voor je bedrijf

Wil je graag besparen op je energiekosten, maar weet je niet hoe je dat aan moet pakken? Geen zorgen! Bel ons vandaag nog en we helpen je met energie bespaaradvies voor jouw bedrijfspand. 

Bel voor advies:

073 203 27 07