Het plaatsen van zonnepanelen kan eigenlijk op elk soort dak. Maar voor een schuin dak zijn zonnepanelen extra geschikt. Ze staan dan namelijk al in de juiste hoek naar de zon gedraaid. Het plaatsen van zonnepanelen op een schuin dak is een ideale manier om er zeker van te zijn dat uw panelen al in een juiste hoek naar de zon staan gedraaid. Dat maakt de installatie natuurlijk net iets gemakkelijker.

Overweegt u ook om zonnepanelen te plaatsen op uw woning en vraagt u zich af of dit mogelijk is op een schuin dak? Of bent u het al van plan en zoekt u meer informatie over hoe dat in zijn werk gaat? Wij leggen uit waarop wordt gelet.

Opstelling en bevestiging van zonnepanelen op een schuin dak

Het installeren van zonnepanelen op een schuin dak is niet zo eenvoudig als het lijkt. De panelen moeten natuurlijk zo veel mogelijk zonlicht opvangen, en moeten dus naar de goede richting staan. Naast een optimale opstelling is ook een correcte bevestiging op het dak nodig.

In de meeste gevallen zijn schuine daken voorzien van dakpannen. Voor de bevestiging van de zonnepanelen op de dakpannen maken onze installateurs gebruik van dakhaken. Aan deze dakhaken worden rails gemonteerd, waaraan de zonnepanelen worden vastgemaakt. De montage van zonnepanelen is afhankelijk van welk soort dak u heeft. Een dak van dakpannen, golfplaten, bitumen of leisteen werkt prima. Zonnepanelen op een rieten dak is wat lastiger.

Plaatsing van zonnepanelen op een schuin dak

Onze installateurs zorgen voor een betrouwbaar montagesysteem dat aan uw dakpannen wordt bevestigd. Het is daarbij belangrijk dat er voldoende ruimte is tussen uw dakpannen en de zonnepanelen, zodat de wind er gemakkelijk doorheen kan waaien. De wind zorgt voor afkoeling waardoor de temperatuur van de zonnepanelen niet te hoog oploopt. Bij een goede montage met het juiste aantal dakhaken heeft u bovendien minder kans op lekkage aan uw dak. Te weinig dakhaken zorgen voor scheuren in uw dakpannen, met alle gevolgen van dien.

Rendement van zonnepanelen op een schuin dak

Zonnepanelen op een schuin dak dienen vanzelfsprekend rendement op te leveren. Anders heeft het weinig zin om ze te plaatsen. Na een controle van uw dak door onze installateurs wordt direct duidelijk hoeveel panelen er voor uw dak nodig zijn en hoeveel dat gaat kosten. Als u weet hoeveel zonnepanelen u nodig heeft en u inzicht heeft in uw energieverbruik, dan kunt u ook uitrekenen wat de zonnepanelen u op de korte en lange termijn gaan opleveren. U moet ervan uitgaan dat de aanschaf van zonnepanelen een kostbare investering is, ondanks de diverse subsidiemogelijkheden, en dat het een paar jaar duurt voordat u de kosten hiervan heeft terugverdiend.

Is er subsidie mogelijk voor zonnepanelen op een schuin dak?

Het antwoord op deze vraag is: ja. Het maakt niet uit of u een bedrijf hebt of dat u als particulier wilt investeren in zonnepanelen. Zowel op het materiaal als op de installatiekosten voor zonnepanelen op een schuin dak kunt u de btw terugvragen. Ook zijn er lokaal vaak subsidieregelingen waarvan u gebruik kunt maken. Ten slotte is er nog de EnergieBespaarlening. Dit is een lening die u afsluit voor de aanschaf van zonnepanelen en u profiteert daarbij van een extra lage rente.