Tijdens de zoektocht naar zonnepanelen willen de meeste mensen de verschillende . Verstandig. U doet namelijk een investering voor een langere tijd. Maar waar moet u allemaal op letten? Bij het vergelijken van zonnepanelen is niet alleen de prijs belangrijk, maar ook de prestaties en technische product eigenschappen.

Hoe vergelijkt u zonnepanelen?

Er zijn inmiddels heel wat aanbieders in Nederland en dat maakt het vergelijken van zonnepanelen niet altijd even makkelijk. Daarom vertellen we u waarop u zeker moet letten.

1. Garantie

Kies altijd voor een leverancier van A-merken. Deze panelen worden namelijk uitgebreid getest en gecontroleerd. Let ook op de garantie en controleer of het bedrijf deze kan nakomen.

2. Keurmerk

De kwaliteit van zonnepanelen is belangrijk. Let daarom bij het vergelijken van zonnepanelen ook op keurmerken, zoals CE keurmerk, IEC en TÜV. Zo weet u dat u zonnepanelen kiest die voldoen aan hoge eisen.

3. Vermogen

Gaat u zonnepanelen vergelijken, dan ziet u dat de meeste panelen een vermogen hebben tussen de 200 en 300 Wp. U denkt misschien: hoe hoger het vermogen, hoe beter. Toch is dat niet altijd zo. Dit hangt ook af van de hellingshoek waarin de panelen worden geplaatst, of u de panelen schoonhoudt en het materiaal van de panelen. Laat u daarom altijd adviseren.

4. Teruglevering

De terugleververgoeding is erg belangrijk. Berekeningen die leveranciers maken, zijn vaak aannames. Vraag daarom altijd hoe ze de terugleververgoeding berekenen. Zo doen wij dat: 

  • U heeft een schuin dak, gericht op het zuiden
  • Dan vermenigvuldigt u het vermogen (in Wattpiek) met een rekenfactor van 0,88 
  • Een paneel van 260 Wp levert op jaarbasis dan gemiddeld 260 x 0.88 = 229 kWh op
5. Rendement

Vraag de berekening van het rendement op bij een leverancier. Dit zijn de ingrediënten waarmee wij uw geschatte rendement berekenen: 

  • Een gemiddelde btw-teruggave van 15% over het investeringsbedrag 
  • Stabiel stroomtarief van € 0,20 (we denken dat een flinke jaarlijkse stijging niet realistisch is) 
  • Onze zonnepanelen hebben een rendementsgarantie van 25 jaar

Nog meer tips?

Onze specialisten helpen u graag bij het vergelijken van de zonnepanelen. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.