U heeft de verwarming aan staan, maar het blijft koud in huis. Of u wil de verwarming uitzetten en het blijft warm in huis. Dat kan twee dingen betekenen: de cv-ketel doet het niet meer of de thermostaat is kapot. In het laatste geval merkt u al snel dat u de thermostaat wel kan verzetten, maar dat er eigenlijk niets gebeurt. Het kan zijn dat de thermostaat niet goed is aangesloten op de cv-ketel. Dat kan zo verholpen worden door de thermostaat opnieuw aan te sluiten. Een onderhoudsmonteur kan dat ook voor u oplossen.

Bel de onderhoudsmonteur

Wanneer u het vermoeden heeft dat de thermostaat kapot is, is het verstandig om de verwarming uit te draaien om te voorkomen dat u onnodig veel energie verspilt. U kunt ook zelf naar de thermostaat kijken. Soms zijn er slechts een paar draadjes los, maar er kan ook meer aan de hand zijn. Bel daarom de onderhoudsmonteur van uw energiemaatschappij die zo snel mogelijk om de thermostaat en de cv-ketel te controleren. Zo weet u zeker dat u snel weer van de juiste temperatuur in huis kan genieten.

Zorg voor een goed onderhoud

Een thermostaat is een technisch apparaat en, net zoals alle andere technische snufjes, is het mogelijk dat de thermostaat het laat afweten. U kunt een onderhoudscontract afsluiten met de installateur of uw energiemaatschappij, zodat er altijd hulp komt wanneer de cv-ketel kapot is. Daarbij zal ook de thermostaat worden gecontroleerd. Zo voorkomt u dat deze plots niet meer functioneren, op het moment dat u de verwarming hard nodig heeft.