Met koude dagen kun je lekker op pad. Ga je een sneeuwpop maken, of maak je liever een winterse wandeling in het bos? Hoe dan ook, bij thuiskomst wil je genieten van een heerlijk warm huis. Zorg dat je niet in de kou zit deze dagen. Hoe zorg je ervoor dat je cv-ketel goed blijft werken?

Vul je cv-ketel op tijd bij 

Voorkom problemen met je cv-ketel door deze af en toe bij te vullen met water. Zo voorkom je dat de verwarming gaat tikken of borrelen. Als je de cv-ketel regelmatig bijvult, is de kans bovendien groot dat je cv-ketel langer mee gaat. Geen nood: het bijvullen van de cv-ketel kun je zelf! In ongeveer 10 tot 15 minuten is de klus geklaard.

Cv-ketel bijgevuld? Ontlucht de radiatoren!

Ná het bijvullen van de ketel is het tijd voor het tweede deel: het ontluchten van de radiotoren. Ook dit klusje kun je zelf doen. De problemen die ontstaan wanneer er lucht in de verwarming zit, komen vaak op koude dagen naar voren. Dan merk je bijvoorbeeld dat de verwarming niet of niet goed verwarmt, of water koud blijft. Als de verwarming minder warmte afgeeft, moet je meer stoken om je huis behaaglijk warm te krijgen. Dit zorgt voor een hogere energierekening. Zorg daarom dat je - zeker na het bijvullen van de cv-ketel -  de radiatoren ontlucht.

Klaar voor de kou

De cv-ketel is bijgevuld, de radiotoren zijn ontlucht: laat de kou maar komen! Vergeet ook jezelf niet goed in te pakken wanneer je naar buiten gaat. Trek een dikke jas aan, zet je muts op en geniet van het zonnige winterweer. Als je thuiskomt is je woning heerlijk warm.

Zeker van een warme woning met een onderhoudsabonnement

Wil je zeker zijn van een lekker warm huis? Kies dan voor een abonnement op service en onderhoud via Essent. Zo blijft je ketel in topconditie. Bekijk de mogelijkheden voor een onderhoudsabonnement voor je cv-ketel.