Het koude winterweer trekt het land binnen. Een goed moment om uw schaatsen uit het vet te halen! Waagt u zich aan een rondje op het ijs? Of maakt u liever een winterse wandeling in het bos? Hoe dan ook, bij thuiskomst wilt u genieten van een heerlijk warm huis. Zorg dat u niet in de kou zit deze dagen. Gebruik het stappenplan voor het ontluchten en bijvullen van uw cv-ketel.

Vul uw cv-ketel op tijd bij 

Blijf de kou voor en voorkom problemen met uw cv-ketel door deze af en toe bij te vullen met water. Zo voorkomt u dat de verwarming gaat tikken of borrelen. Als u de cv-ketel regelmatig bijvult, is de kans bovendien groot dat uw cv-ketel langer mee gaat. Geen nood: het bijvullen van de cv-ketel kunt u zelf! Om u op weg te helpen met het bijvullen van uw cv-ketel, volgt u het stappenplan. In ongeveer 10 tot 15 minuten is de klus geklaard. Bekijk het stappenplan voor het bijvullen van uw cv-ketel.

Cv-ketel bijgevuld? Ontlucht de radiatoren!

Ná het bijvullen van de ketel is het tijd voor het tweede deel: het ontluchten van de radiotoren. Ook dit klusje kunt u zelf doen. De problemen die ontstaan wanneer er lucht in de verwarming zit, komen vaak op koude dagen naar voren. Dan merkt u bijvoorbeeld dat de verwarming niet of niet goed verwarmt, of water koud blijft. Als de verwarming minder warmte afgeeft, moet u meer stoken om uw huis behaaglijk warm te krijgen. Dit zorgt voor een hogere energierekening. Zorg daarom dat u - zeker na het bijvullen van de cv-ketel -  de radiatoren ontlucht.  Gebruik het stappenplan voor het ontluchten van radiatoren

Klaar voor de kou

De cv-ketel is bijgevuld, de radiotoren zijn ontlucht: laat de kou maar komen! Vergeet ook uzelf niet goed in te pakken wanneer u naar buiten gaat. Trek een dikke jas aan, zet uw muts op en geniet van het zonnige winterweer. Als u thuiskomt is uw woning heerlijk warm.

Zeker van een warme woning met een onderhoudsabonnement

Wilt u verzekerd zijn van een warme woning? Dan is er de mogelijkheid om via Essent een abonnement op service en onderhoud af te sluiten. Zo blijft uw ketel in topconditie. Bekijk de mogelijkheden voor een onderhoudsabonnement voor uw cv-ketel. Kiest u liever niet voor een abonnement? Kies dan voor de eenmalige onderhoudsbeurt voor uw cv-ketel.