Meer artikelen over:

Ventilatie

Een schuur is een fijne plek om alles voor de tuin, maar ook de fietsen of de brommer in op te bergen. Uw gereedschap is altijd terug te vinden, evenals het zwembadje voor de kinderen. In de wintermaanden is het de plek om uw tuinmeubelen op te bergen. Het enige nadeel aan een schuur is dat het er erg vochtig kan zijn. Fietsen worden bijvoorbeeld na een regenbui vochtig in de schuur gezet en daarna gaat de deur op slot. Helaas kan dit vocht in combinatie met te weinig luchten en zon op het dak ervoor zorgen dat er schimmels ontstaan. En dat is niet gezond. Daarom is ventilatie in de schuur een echte aanrader.

Ventileren voor de gezondheid

Wanneer de schuur een tijdje dicht heeft gezeten, dan merkt u meteen bij het openen van de deur dat er binnen een muffe, vochtige lucht hangt. Wanneer u kiest voor een goede ventilatie in de schuur zal dit snel verminderen. Ventileren is bovendien goed voor de gezondheid, want de oude, muffe lucht is vaak erg stoffig en dat wilt u niet inademen. Met ventilatie haalt u opgelucht adem en zijn uw spullen beschermd tegen schimmels.

Ventilatie in de garage

Heeft u geen schuur of naast een schuur ook nog eens een garage, dan is ventileren nog belangrijker. Een goede ventilatie in de garage betekent namelijk dat geurtjes van benzine, gas of diesel uit de ruimte gezogen worden. Er is zelfs een ventilatie-eis voor de garage, want deze luchtjes mogen het huis niet in.

Laat het aanleggen

Hoewel het regelmatig luchten van de schuur door de deur open te zetten al een heel eind helpt bij het verwijderen van oude lucht, doet ventilatie in de schuur dit dag en nacht. Dat geldt ook voor het ventileren van de garage. Zo bent u dus zeker van een garage en schuur met een gezond klimaat. Wel zo prettig!

 

Meer artikelen over:

Ventilatie