Meer artikelen over:

Ventilatie

De keuken is de plek in huis waar wordt gekookt. Er wordt water gekookt voor de thee of het koffiezetapparaat staat aan. Wanneer er water en warmte nodig is voor het bereiden van een drank of gerecht, dan komt er stoom en dus vocht bij vrij. Dit vocht blijft in de keuken hangen en kan de ramen beslaan of in het hout van uw keukenkastjes kruipen. Warm vocht is een goede voedingsbodem voor schimmels en bacteriën. Dat is niet goed voor de gezondheid van uw gezin. Ook zorgt vocht ervoor dat geurtjes langer blijven hangen. Daarom is ventilatie in de keuken zo belangrijk.

Goed ventilatiesysteem

Een goed ventilatiesysteem in de keuken is voldoende om uw keuken geur- en vochtvrij te maken. Het beste is een ventilatie in de keuken die u samen met de afzuigkap kunt gebruiken. Heeft u geen afzuigkap, zorg dan dat het afzuigsysteem verder opengezet kan worden wanneer u aan het koken bent. Zo creëert u een grotere luchtstroom die vocht en etensluchtjes afvoeren. Na het koken kunt u de ventilatie in de keuken een stukje sluiten, zodat er minder afzuiggeluid ontstaat.

Reinigen

In ruimtes met meer vocht, zoals de keuken maar ook de kelder of de badkamer, is het belangrijk dat de ventilatie gereinigd en onderhouden wordt. Vuil hoopt zich hier namelijk sneller op in de filters, waardoor de kracht van het ventileren snel minder wordt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Goede ventilatie geeft een schoner huis

Dankzij een goede ventilatie in de keuken geniet u ook van een schoner huis. Veel lucht stroomt namelijk via het ventilatiesysteem in de keuken vanuit de woonkamer bijvoorbeeld naar buiten. Dat is pas fijn ademhalen.

 

Meer artikelen over:

Ventilatie