Meer artikelen over:

Ventilatie

Een kelder onder het huis is best fijn. Het is een extra kamer waar u bijvoorbeeld een slaapkamer van kunt maken, u kunt het gebruiken als opslagruimte voor boodschappen en wijn, maar u kunt het ook omtoveren tot hobbyruimte. Wat u ook doet met de kelder, het is wel belangrijk dat er een goede ventilatie in de kelder aanwezig is.

Vochtige ruimte onder de grond

Het enige nadeel aan een kelder is dat de ruimte vaak zeer vochtig is. De muren zitten immers onder de grond, waardoor vochtige aarde en regenwater door de muren heen kunnen komen. Ook bevat een kelder vaak weinig tot geen ramen. En als er een raampje inzit, dan kan deze vaak niet open. Dat maakt het een stuk lastiger om deze ruimte te luchten. Gelukkig kunt u een goede ventilatie in de kelder laten aanleggen om zo te genieten van een droge, schone ruimte.

Ventilatie geeft droge lucht

Hoewel vochtvreters ook goed zijn in het onttrekken van vocht aan kelders is een ventilatiesysteem daar net zo goed in, vooral omdat dit in een constante stroom gebeurd. De ventilatie in de kelder zorgt er namelijk voor dat gebruikte lucht (dus lucht die is uitgeademd) en vochtdeeltjes uit de ruimte worden gezogen. Tevens zorgt het voor nieuwe, schone lucht. Dit laatste is zuurstofrijk, zodat u van de kelder een leefbare ruimte kunt maken, zelfs een slaapkamer of wasruimte. De lucht is tevens droger dankzij ventilatie in de kelder, zodat schimmels geen kans hebben om te groeien. Schimmels houden namelijk van warme, vochtige lucht en ventilatie in de kelder gaat dit actief te lijf.

 

Meer artikelen over:

Ventilatie