Woningen hebben sinds een paar jaar net als apparaten een energielabel. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig het huis is. Wat betekent energielabel E voor een huis? Is een huis met energielabel E zuinig? Hoe gaat u van een huis met energielabel E naar D? Hieronder leest u er alles over.

Wat betekent energielabel E voor een huis?

Het energielabel is één van de letters A tot en met G. De energielabels E, F en G worden 'rood' genoemd, omdat huizen met die energielabels veel energie verspillen. Het loont om in uw woning met energielabel E energiebesparende maatregelen te nemen. Het mooiste is als u uw huis kunt opwaarderen van energielabel E naar B. Energielabels A en B zijn namelijk 'groen'. Deze huizen zijn naar hedendaagse inzichten voldoende energiezuinig, en zijn ook stukken comfortabeler.

Is een huis met energielabel E zuinig?

Energielabel E wordt niet voor niets een rood label genoemd. Aan de energiezuinigheid van een woning met energielabel E valt nog veel te verbeteren. Hoe? Maak gebruik van onze online huisscan om snel een idee te hebben van de belangrijkste mogelijkheden om te besparen op uw energierekening. Voor sommige maatregelen is even een investering nodig, maar die verdient u in de meeste gevallen snel weer terug.

Hoe gaat u van een huis met energielabel E naar D?

Op het energielabel van uw woning staan adviezen op maat hoe u de energiezuinigheid kunt verbeteren. Misschien hoeft u alleen maar zonnepanelen te plaatsen om uw huis van energielabel E naar D op te waarderen. De investering die daarvoor nodig is, verdient u in ongeveer tien jaar terug. Zonnepanelen gaan zo'n twintig jaar mee, dus per saldo leveren ze winst op. Het loont altijd om de energiebesparende maatregelen te nemen. Gaat u uw huis verkopen? Een actueel energielabel aanvragen is zo geregeld.