Alle huizen hebben een voorlopig of definitief energielabel. Bij verkoop is een definitief label verplicht. Energielabel C is één van de labels. In een woning met energielabel C zijn al wat energiebesparende oplossingen toegepast. Toch is energielabel C nog geen 'groen' label, zoals A of B dat wel is. Ruimte voor verbetering én besparing dus! Hoe maak je jouw woning met energielabel C zuiniger? We vertellen je er meer over. 

Wat betekent energielabel C?

Een energielabel laat je in één oogopslag zien hoe zuinig je woning is. Is dat een energielabel A of een energielabel B? Dan heb je een woning met een groen energielabel; zuinig dus! Energielabel G staat voor een onzuinig huis. Met energielabel C ben je al goed op weg. Toch is er nog ruimte om te besparen op je energierekening. Je kunt namelijk een energielabel C nog verbeteren en je huis 'groener' maken. Een kans om te besparen dus!

Energielabel C: energiezuinig of niet

Een woning met energielabel C is relatief zuinig, maar heeft nog wel ruimte voor verbetering. Je energieverbruik is redelijk laag. Toch zijn de kosten voor energie nog wel hoger dan bij een woning met een groen energielabel. Dat wil niet zeggen dat een huis met energielabel C zeer onzuinig is. Vaak zijn de belangrijkste maatregelen om energie te besparen wel genomen. Denk aan spouwmuurisolatie. Wat er precies al gedaan is, verschilt per situatie. Met wat extra maatregelen maak je van jouw woning een echt energiezuinig huis.

Energielabel C verbeteren: hoe doe ik dat?

Wil je van energielabel C naar energielabel B of A? Dat kan. Het verschilt per huis welke energiebesparende maatregelen dan nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

We helpen je graag op weg bij het verbeteren én aanvragen van je energielabel. We geven je gratis energieadvies van een expert en helpen je van A tot Z: van energieadvies op maat tot de offertes en installatie. Een goede eerste stap is de online huisscan. Zo zie je snel hoe jouw huis energiezuiniger wordt, wat dat kost én oplevert!

Scan mijn huis

Energielabel C voor kantoren

Vanaf 2023 is energielabel C verplicht voor kantoren die groter zijn dan 100 m2. Lees meer over energielabel C voor kantoren.