Meer artikelen over:

Elektrisch rijden

Leestijd: 2 minuten


Het wordt steeds makkelijker om elektrisch te rijden. Het opladen van je auto is vaak goedkoper dan tanken met benzine en diesel, is goed voor het klimaat en je betaalt geen wegenbelasting. Een elektrische auto heeft een accu die je moet opladen. Gelukkig is het opladen steeds beter geregeld. Je kunt de auto zowel thuis als buitenshuis opladen.

Openbaar oplaadpunt altijd in de buurt

Geen eigen parkeerplaats voor de deur? Geen nood! Het aantal openbare laadpunten stijgt snel. Je vindt ze langs de weg, maar ook bij parkeergarages en bedrijven. Om je auto op te laden, heb je een laadkabel nodig. Vaak moet je betalen met een abonnement of een laadpas. Je scant de pas, gaat opladen en betaalt de stroom en eventueel nog een instaptarief. Kijk van tevoren goed welke aanbieder je kiest. Is er bij jou geen laadpaal in de buurt? Probeer er dan een aan te vragen via je gemeente. Opladen tot je een volle accu hebt duurt ongeveer 4 uur. Natuurlijk is de laadtijd afhankelijk van je auto.

Snelladen in een half uur

Heb je geen uren de tijd om te wachten tot de batterij is opgeladen? Dan is een snellaadpaal ideaal. Er zijn er nu zo’n 4.000 door heel Nederland. Met zo’n paal is je auto meestal binnen 30 minuten voor het grootste deel opgeladen. Kijk wel of je auto geschikt is voor snelladen.

Thuis opladen op je eigen parkeerplek

Heb je een eigen parkeerplek thuis? Dan is het vaak goedkoper om je elektrische auto thuis op te laden dan onderweg bij een openbare laadpaal. Als je thuis zonnepanelen hebt, is elektrisch laden helemaal interessant. Vergeet niet om je termijnbedrag te verhogen, aangezien je natuurlijk meer stroom verbruikt.

Laadpalen van Essent

Bij Essent kun je kiezen voor een laadpaal voor thuis. Je hebt keuze uit twee kwalitatieve laadpalen van het merk Alfen. Wij adviseren je welke laadpaal het beste past bij jouw situatie. Je kunt zorgeloos op pad en wij bieden de beste service. Onderweg laden? Met de laadpas van Essent heb je toegang tot alle openbare laadpalen in de Benelux en een groot deel van de rest van Europa.

Meer artikelen over:

Elektrisch rijden