Meer artikelen over:

Elektrisch rijden

Rijd je elektrisch en wil je snel een laadpaal vinden? Dan je zit hier goed! Ontvang slimme tips en maak het zoeken naar een laadpaal een fluitje van een cent. Of je nu een laadpaal bij jou in de buurt nodig hebt of een hotel zoekt met een laadpaal voor je vakantie, wij wijzen je de weg. Ontdek hoe je jouw elektrische auto altijd en overal oplaadt.

Waar staan laadpalen?

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Maar waar vind je nu de laadpalen als je onderweg bent of als je bestemming bereikt is? Van snelwegen tot stadscentra en van parkeergarages tot woonwijken, je vindt altijd wel een laadpaal in de buurt. Vooral in de grote steden zijn er voldoende laadpalen beschikbaar. En met verschillende handige tools vind je snel de dichtstbijzijnde. We vertellen je per land waar de laadpalen staan en hoe je ze vindt.

Laadpalen zoeken Nederland

Met bijna 140.000 openbare laadpalen en meer dan 4.000 snelladers verspreid over het land, biedt Nederland een stevige infrastructuur voor elektrische voertuigen. Maar hoe vind je als bestuurder de weg in dit uitgebreide netwerk? Het antwoord is eenvoudiger dan je denkt. Met de Essent Laden app voor Apple of Android heb je direct toegang tot een overzicht van alle openbare laadpunten in Nederland en een groot deel van Europa.

Laadpaal zoeken app

De Essent Laden app toont alle beschikbare laadpalen in jouw omgeving. Of je nu thuis bent, op het werk of onderweg, je vindt altijd een geschikte laadpaal. Voer gewoon je locatie in en de app laat je de dichtstbijzijnde laadpalen zien op de laadpalen-kaart.

Niet alleen dat, de app geeft ook gedetailleerde informatie over elke laadpaal. Zo zie je bijvoorbeeld of een laadpaal bezet of vrij is, wat het tarief per kWh is en welk type lader de laadpaal ondersteunt. Met de Essent laadpas zie je in de app een compleet overzicht van al je laadsessies en de kosten. Je kunt je facturen inzien en zelfs je favoriete laadpalen opslaan voor toekomstig gebruik.

Dus, op zoek naar een 'laadpaal zoeken app'? Probeer de Essent Laden app voor Apple of Android. Zo heb je altijd inzicht in je laadgedrag, waar je ook bent.

Waar staan laadpalen in België

Misschien plan je een trip naar onze zuiderburen en vraag je je af: waar staan laadpalen in België? Goed nieuws! Ook in België vind je tal van laadpalen voor je elektrische voertuig.

Publieke laadpaal België

Het aantal laadpalen in België ligt een stuk lager dan in Nederland. België telt ongeveer 8.482 publieke laadpalen, verspreid over het hele land. De belangrijkste uitbaters van deze laadpalen zijn Allego en Bluecorner. Vooral in steden zoals Antwerpen, Gent en Oostende vind je veel openbare laadpalen.

De Essent Laden app biedt een handig overzicht van alle openbare laadpunten in België. Of je nu een weekendje uit plant in Brussel of de natuur van de Ardennen wilt verkennen, met de Essent Laden app is je auto opladen geen punt.

Laadpaal zoeken Duitsland

Plan je een trip naar Duitsland met je elektrische auto? Dan vraag je je misschien af: waar vind ik laadpalen in Duitsland? Maak je geen zorgen, want ook in Duitsland is de infrastructuur voor elektrische voertuigen goed ontwikkeld.

Openbare laadpalen Duitsland

Duitsland beschikt over een groot aantal laadpalen verspreid over het hele land. Van grote steden zoals Berlijn, Hamburg, München, Keulen en Stuttgart, tot kleinere steden en zelfs langs de snelwegen. Ook als je onderweg bent op de Duitse Autobahn, hoef je je geen zorgen te maken. Met de Essent Laden app vind je altijd en overal de dichtstbijzijnde laadpaal.

Laadpaal zoeken Frankrijk

Ga je met je elektrische auto naar Frankrijk reizen? Ook Frankrijk heeft een sterk groeiend netwerk van laadpalen. Vooral in en rondom grote steden zoals Parijs.

Bijna alle publieke laadpalen in Frankrijk hebben minimaal één Type 2-aansluiting. Dat betekent dat je gewoon de laadkabel gebruikt die je ook in Nederland gebruikt. Handig, toch? Met de Essent Laden app heb je direct toegang tot een overzicht van alle publieke laadpalen in Frankrijk.

Dus, of je nu de romantiek van Parijs wilt ervaren, de lavendelvelden van de Provence wilt verkennen of de stranden van de Côte d'Azur wilt bezoeken, met de Essent Laden app weet je altijd waar je je elektrische auto kunt opladen.

Openbare laadpaal zoeken zat?

Ben je steeds een openbare laadpaal zoeken zat? Overweeg dan een eigen laadpaal thuis. Geen stress meer over het vinden van een beschikbare laadpaal, geen zorgen meer over piektarieven op drukke tijden. Een laadpaal thuis maakt het opladen van je elektrische auto gemakkelijk en comfortabel.

Laadpaal thuis

De voordelen van een eigen laadpaal thuis zijn overduidelijk. Je hebt altijd toegang tot een laadpunt, je profiteert van lagere stroomtarieven en je bespaart tijd omdat je niet meer hoeft te wachten op een vrije publieke laadpaal. Ontdek meer over de mogelijkheden en voordelen van een eigen laadpaal thuis.

Vrije laadpaal zoeken

Wanneer je onderweg bent met je elektrische auto, wil je natuurlijk weten waar je een vrije laadpaal kunt vinden. Gelukkig hoef je niet doelloos rond te rijden op zoek naar een beschikbare laadpaal. Voer je locatie in de app in en je ziet direct welke laadpalen beschikbaar zijn. Een vrije laadpaal herken je aan een groen vinkje of groen gekleurde laadpaal.

Waar gratis laadpalen vinden

Waar vind je gratis laadpalen om de kosten laag te houden? Grote retailers zoals Lidl, Ikea en Makro bieden soms gratis laadpunten aan op hun parkeerterreinen. Dus terwijl je boodschappen doet of winkelt, laadt je auto gratis op.

Lidl heeft bijvoorbeeld verschillende vestigingen in Nederland met gratis laadpalen. Ook bij de Makro in Breda en Barendrecht vind je gratis laadfaciliteiten. Bij Ikea Delft laad je ook gratis. Maar hoe ontdek je nu waar deze gratis laadpalen zich bevinden? Voer je locatie in de Essent Laden app in en je ziet direct welke laadpalen in de buurt gratis zijn.

Openbare laadpaal in de buurt

Heb je een elektrische auto, dan wil je natuurlijk weten waar de dichtstbijzijnde oplaadpunten zich bevinden. Gelukkig kent Nederland een uitgebreid netwerk van openbare laadpalen en vind je ze makkelijk met behulp van de app. Een laadpaal dicht bij huis of werk maakt het dagelijkse leven met een elektrische auto een stuk gemakkelijker. Is er nog geen openbare laadpaal in de buurt? Dien dan een aanvraag in bij de gemeente voor een openbare laadpaal.

Laadpaal in de buurt aanvragen

Een laadpaal in de buurt aanvragen bij de gemeente doe je zo:

  • Op de website van de gemeente vul je een online formulier in. Je geeft daarbij aan dat je een elektrische auto bezit en geen eigen oprit of garage hebt waar je een privé laadpaal kunt plaatsen.
  • Na je aanvraag beoordeelt de gemeente of er inderdaad een laadpaal nodig is op de door jou aangegeven locatie. De gemeente houdt hierbij rekening met de huidige beschikbaarheid van laadpalen en de verwachte toename van elektrische auto's.
  • De tijd tussen aanvraag en plaatsing varieert per gemeente, maar reken op een periode van enkele maanden. Hoewel het plaatsen van de laadpaal vaak gratis is, betaal je wel voor het laden zelf.

Hotel met laadpaal zoeken in 4 stappen

Plan je een trip met je elektrische auto en vraag je je af hoe je een hotel met laadpaal vindt? We helpen je graag op weg.

  1. Bepaal eerst je bestemming en route.
  2. Ga vervolgens op zoek naar hotels langs deze route die een laadpaal bieden. Bekijk daarvoor websites als Hotels Met Laadpaal, Elektrische Auto Vakanties en TUI. Zij bieden uitgebreide overzichten van hotels met laadfaciliteiten in zowel Nederland als de rest van Europa.
  3. Voer je locatie of route in en deze sites tonen alle beschikbare hotels met laadpalen.
  4. Kijk bij het selecteren van een hotel niet alleen naar de aanwezigheid van een laadpaal, maar ook naar het type laadpaal. Sommige hotels hebben snelladers, terwijl andere standaard laadpalen hebben.

Dus, wil je een hotel met laadpaal zoeken? Begin met het plannen van je route, gebruik de juiste websites voor het vinden van hotels met laadpalen en let op het type laadpaal. Zo geniet je van je reis!

Veelgestelde vragen over laadpaal zoeken

Hoe vind ik een laadpaal in de buurt?

Gebruik een laadpaal zoeken app of website waar je je locatie invoert om de dichtstbijzijnde beschikbare laadpalen te vinden. Bijvoorbeeld de Essent Laden app.

Wat is het verschil tussen verschillende soorten laadpalen?

Laadpalen variëren in laadsnelheid en stekkertypes. Snelladers laden je auto sneller op, maar niet alle auto's ondersteunen dit.

Hoe weet ik of een laadpaal beschikbaar is?

De meeste laadpaal zoeken apps geven de status van laadpalen weer, waardoor je snel ziet of een laadpaal bezet of vrij is.

Bekijk ons aanbod laadpalen

Meer artikelen over:

Elektrisch rijden