Essent Zakelijk App 

Altijd inzicht in uw energieverbruik

Besparen zónder investering

Wist u dat u met inzicht in uw energieverbruik alleen al (dus zónder investeringen) 10-15% kunt besparen op uw energiekosten? De Essent Zakelijk App helpt u daarbij. Met deze app kunt u, met behulp van uw slimme meter, uw actuele verbruik inzien. U kunt de app gratis downloaden in de App Store (Apple) en de Google Play Store (Android).

De voordelen van de Essent Zakelijk App op een rij:

  • Actueel overzicht van uw energieverbruik en verbruikskosten
  • Inzicht in uw sluipverbruik
  • Geen verrassingen meer op uw jaarafrekening
  • Direct inzicht in het effect van besparingsmaatregelen


    

Essent Thuis App

 

Hoeveel inzicht heeft u in uw energieverbruik?

Weet u hoeveel energie u dagelijks verbruikt? Of wacht u de jaarafrekening van uw leverancier af en ziet u dan pas of u moet bijbetalen of dat u geld terugkrijgt? Met goed inzicht in het energieverbruik van uw bedrijfspand(en) kunt u op jaarbasis maar liefst 10-15% besparen*. 

Denk bijvoorbeeld aan de winkel waar ‘s nachts het licht in het magazijn blijft branden. Of de school waar de verwarmingsketel in het weekend overuren maakt door een verkeerde schakeling. Met de Essent Zakelijk App kunt u op tijd bijsturen en besparen op uw energiekosten. 

Ook kunt u bijhouden hoeveel energie u zelf opwekt met zonnepanelen.

*Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: “Inzicht in energieverbruik levert 10% tot 15% besparing op in energiekosten. Zonder investering.” 

 

Wat kunt u doen met de Essent Zakelijk App?

Essent Thuis App

Maak korte metten met sluipverbruik

Meten is weten! Wat zijn de sluipverbruikers in uw onderneming? Door het verminderen van sluipverbruik kunt u vaak aanzienlijke besparingen behalen. Met de Essent Zakelijk App ziet u snel waarop u kunt besparen.

Essent Thuis App

Monitor uw energieverbruik

Geen verrassingen meer op uw jaarafrekening! Met behulp van de slimme budgetcoach in de Essent Zakelijk App ziet u in één oogopslag of uw energieverbruik in lijn is met uw maandbedrag. Zo kunt u op tijd aanpassingen doen.

Zo werkt de Essent Zakelijk App

Bekijk uw actuele energieverbruik in de Essent Zakelijk App. In de video ziet u hoe u eenvoudig zelf uw energieverbruik kunt monitoren.

Bespaar met de EnergieFitScan

Energie besparen is gunstig voor het verlagen van de kosten van uw energieverbruik én voor het duurzame imago van uw onderneming. Hoe energiefit is uw bedrijf? U ontdekt het snel met de vrijblijvende en kosteloze EnergieFitScan (t.w.v. € 500,-)!

Veelgestelde vragen: gebruik van de Essent Zakelijk App

  • Actueel overzicht van uw energieverbruik en verbruikskosten
  • Inzicht in uw sluipverbruik
  • Geen verrassingen meer op de jaarafrekening
  • Direct inzicht in het effect van besparingsmaatregelen

Essent is ervan overtuigd dat de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van haar (ex-)klanten en potentiële klanten van essentieel belang is voor haar activiteiten. Persoonlijke gegevens van klanten worden daarom met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. Essent houdt zich daarbij aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens en andere toepasselijke wet- en regelgeving.

Met het termijnbedrag dat u in de Essent Zakelijk App invoert, kunnen wij een fictief maandbudget berekenen voor uw verbruiksoverzicht. U kunt uw termijnbedrag aanpassen in de Essent Zakelijk App zonder consequenties voor uw actuele termijnbedrag en/of financiële afrekening. Wilt u uw werkelijke termijnbedrag aanpassen? Dat kunt u doen in Mijn Essent Zakelijk.

Ja, het gebruik van de Essent Zakelijk App is gratis.

Veelgestelde vragen: inzicht in uw energieverbruik

Uw verbruiksgegevens worden alleen gebruikt om u inzage te geven in uw verbruik met de verwachte kosten, gebaseerd op het door u zelf ingevoerde termijnbedrag. Uw gegevens worden binnen Nederland opgeslagen en worden nooit voor commerciële doeleinden gedeeld buiten Essent Retail B.V.

De Essent Zakelijk App biedt inzicht in uw verbruiksgegevens op basis van de uitgelezen Nsure-energielezer data. Alle andere voorgaande slimme meter-verbruiksgegevens zijn niet beschikbaar in de Essent Zakelijk App.

In de zomer verbruikt u normaal gesproken minder energie dan in de winter. Om te voorkomen dat uw termijnbedrag maandelijks erg fluctueert, betaalt u iedere maand een vast termijnbedrag aan Essent. Het maandbudget dat u in de Essent Zakelijk App ziet, is echter berekend op basis van uw verwachte verbruik per maand. Dit ziet u in de app terug: het getoonde maandbudget is in de wintermaanden hoger dan in de zomermaanden. Het totale verbruik over het hele jaar komt wel nog steeds uit op uw termijnbedrag x 12 maanden. 

Ja, dat kan. Koppel de Nsure-energielezer aan uw slimme meter en u ziet in de app precies hoeveel energie u teruglevert. Bent u ook benieuwd naar hoeveel energie u opwekt? Als u de SolarEdge omvormer heeft, ziet u in de app ook hoeveel energie u opwekt met uw zonnepanelen. Hiervoor heeft u een code nodig van 32 karakters, die u bij de leverancier van uw zonnepanelen op kunt vragen.

De slimme budgetcoach geeft inzicht in uw energieverbruik ten opzichte van uw maandbudget. Aan de hand van de roze lijn kunt u zien of u meer of minder heeft verbruikt ten opzichte van uw maandbudget. U kunt dit inzien op dag-, week-, maand- en jaarbasis.