Slapen doet u het beste in een koele slaapruimte. Zo is er meer zuurstof om u heen en kunt u genieten van een diepe slaap en dus een gezonde, goede nachtrust. Want door goed te slapen bent u ’s morgens fit en uitgerust. Een goede nachtrust helpt ook uw weerstand op peil te houden. En daarom is het belangrijk dat de slaapkamer niet te warm is. Gelukkig kunt u de warmte in huis en dus de slaapkamer gemakkelijk regelen met behulp van de thermostaat.


Zet de thermostaat ’s nachts lager

Overigens is het lager zetten van de thermostaat ’s nachts niet alleen goed voor de nachtrust; het is ook goed voor uw portemonnee. Als u slaapt, hoeft u de verwarming niet zomaar te laten branden. Draai daarom de thermostaat lager naar 15 graden Celsius. Dat is de perfecte temperatuur voor een huis in rust.


Slimme thermostaat

U kunt natuurlijk de thermostaat ’s nachts zelf lager zetten (bijvoorbeeld een uurtje voordat u gaat slapen), maar het is ook aan te raden om een slimme thermostaat te nemen die dit voor u doet. Leer deze thermostaat uw leefritme en het zal zelf de temperatuur verlagen in huis wanneer u gaat slapen. Daarnaast zijn er thermostaten waar verschillende profielen in zijn opgenomen. Deze voorkeuzeprogramma’s bieden bijvoorbeeld een keuze voor de ideale thermostaat temperatuur ’s nachts en voor overdag. Dat is wel zo handig.