Na hoeveel jaar is een cv-ketel aan vervanging toe? Hoe zorg je ervoor dat de cv-ketel zo lang mogelijk blijft functioneren? Check zelf of u er alles aan doet om uw centrale verwarming in optimale conditie te houden.


Is uw cv-ketel 12 jaar of ouder?

Na 12 jaar worden de onderhoudskosten zo hoog, dat u beter uw cv-ketel kunt vervangen. Bovendien zijn moderne cv-ketels veel energiezuiniger dan modellen van 12 jaar geleden. Een nieuwe cv-ketel aanschaffen is een investering; uw energierekening gaat direct omlaag.


Hoeveel kost een onderhoudscontract?

Laat u uw cv-ketel regelmatig onderhouden? Net als alle apparaten slijt ook een cv-ketel in de loop der tijd. Regelmatig onderhoud is daarom een must. Na twee jaar heeft een nieuwe cv-ketel elk jaar onderhoud nodig. Een service- en onderhoudsabonnement heeft verschillende voordelen:

  • Met professioneel onderhoud voorkomt u dat u halverwege het stookseizoen in de kou komt te zitten.
  • Mocht er toch een storing zijn, dan komt er snel een monteur om het probleem te verhelpen.
  • Vervanging van onderdelen vanwege normale slijtage is meestal gratis.
Een goed onderhouden cv-ketel is bovendien veilig. U voorkomt dat er koolmonoxide in uw huis komt. Ook controleert de monteur de temperatuur van het water. Die moet minimaal 60 graden zijn om legionellabacteriën in de waterleidingen te voorkomen.Past uw onderhoudscontract bij uw type cv-ketel?

Is uw cv-ketel net nieuw of al wat ouder? Wat voor type cv-ketel is het? Welk model? Vraag vandaag nog een adviesgesprek over een service- en onderhoudsabonnement aan, zodat u precies weet hoeveel het onderhoud gaat kosten.Heeft uw monteur het OK CV-keurmerk?

Sinds 1 januari 2015 mogen cv-monteurs met de juiste papieren het OK CV-label voeren. Dit is een vrijwillig kwaliteitslabel, op initiatief van UNETO-VNI (de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel), de VFK (Vereniging van Fabrikanten van Ketels voor centrale verwarming) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Een cv-monteur is niet wettelijk verplicht om het OK CV-label te voeren, maar als hij het wel heeft, weet u zeker dat hij zijn vak verstaat.


Doe de WarmeWinterCheck

Snel weten of uw cv-installatie nog in goede conditie is?


Doe de WarmeWinterCheck