Vloerverwarming als hoofdverwarming

Vloerverwarming is een heerlijke manier om het huis mee te verwarmen en u heeft nooit meer koude voeten. Warmte stijgt altijd op, dus wanneer de vloer uw woning van warmte voorziet, dan zal al snel de hele kamer een aangename temperatuur hebben. Het is mogelijk om vloerverwarming als hoofdverwarming te kiezen, mits uw vloer hiervoor geschikt is. De verwarming kan worden aangesloten op uw thermostaatzodat u te allen tijde de temperatuur kunt bepalen en energie kunt besparen.


Soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende soorten vloerverwarming. Zo bestaat er vloerverwarming die de vloer met warm water verwarmt, maar er is ook zoiets als elektrische vloerverwarming. Welk type vloerverwarming voor u geschikt is, hangt af van uw wensen en uw woning.


Bijverwarming vs. hoofdverwarming

Vloerverwarming wordt voornamelijk nog gezien als een manier van bijverwarming. Naast het gewone verwarmingssysteem met radiatoren heeft u dan vloerverwarming als extraatje. Deze bijverwarming wordt bijvoorbeeld aangelegd in de keuken, woonkamer en badkamer. Wilt u vloerverwarming echter als hoofdverwarming, dan heeft u geen radiatoren meer nodig in de kamers, wat weer veel ruimte scheelt.


Geschikte vloeren

Wilt u vloerverwarming als hoofdverwarming, dan is het aan te raden om deze over de hele verdieping aan te leggen, zowel beneden als boven. Vloerverwarming is een interessante optie als u toch al had beslist om een nieuwe vloer aan te leggen of als u aan het bouwen bent. Vooral tegels zijn hiervoor zeer geschikt, want keramiek houdt warmte zeer goed vast. Heeft u een ander type vloer in gedachten, vraag dan in een adviesgesprek wat er mogelijk is. Ook heeft u met vloerverwarming geen tapijten meer nodig. Sterker nog, een tapijt of vloerkleed kan de warmteopbrengst voor de rest van de woning zelfs verminderen.


Energiezuinig

Vloerverwarming als hoofdverwarming is overigens ook heel energiezuinig. Wist u dat u veel minder gas verbruikt om het huis te verwarmen? U kunt tot 180 kubieke meter aan gas besparen. Dit komt omdat de verwarming vanuit de vloer komt en zo heel regelmatig over de woning wordt verdeeld. En dat is wel zo fijn.

Uiteraard wilt u ten alle tijden voorkomen dat de warmte van uw vloerverwarming verloren gaat. Daarom is het belangrijk om ook rekening te houden met vloerisolatie bij vloerverwarming.