Enkele weetjes over de levensduur van uw cv-ketel

Na hoeveel jaar moet u uw cv-ketel vervangen? Hoe verlengt u de levensduur van uw cv-ketel? Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet weten over de levensduur van uw cv-ketel.


Na hoeveel jaar moet u uw cv-ketel vervangen?

De meeste cv-ketels gaan ongeveer 15 jaar mee. Na 15 jaar worden de onderhoudskosten zo hoog, dat u beter uw cv-ketel kunt vervangen. Bovendien zijn moderne cv-ketels veel energiezuiniger dan modellen van 15 jaar geleden. Een nieuwe cv-ketel kost veel geld, maar uw energierekening gaat er wel door omlaag. Een nieuwe cv-ketel verdient zichzelf in enkele jaren terug.


Hoe verlengt u de levensduur van uw cv-ketel?

Net als alle apparaten slijt ook uw cv-ketel in de loop der tijd. Daarom is het belangrijk dat u hem regelmatig laat onderhouden. Een nieuwe cv-ketel heeft om de twee jaar een onderhoudsbeurt nodig, een oude cv-ketel ieder jaar.


Hoeveel kost een onderhoudscontract?

De maandelijkse kosten van een onderhoudscontract hangen van veel factoren af. Is uw cv-ketel net nieuw of al wat ouder? Wat voor type cv-ketel is het? Welk model? Vraag vandaag nog een adviesgesprek over een service- en onderhoudsabonnement aan, zodat u precies weet hoeveel het onderhoud gaat kosten.


Wat zijn de voordelen van een onderhoudscontract?

Een service- en onderhoudsabonnement heeft verschillende voordelen. De belangrijkste zijn:

Wat is het OK CV-keurmerk?

Sinds 1 januari 2015 mogen cv-monteurs met de juiste papieren het OK CV-label voeren. Dit is een vrijwillig kwaliteitslabel, op initiatief van UNETO-VNI (de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel), de VFK (Vereniging van Fabrikanten van Ketels voor centrale verwarming) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Een cv-monteur is niet wettelijk verplicht om het OK CV-label te voeren, maar als hij het wel heeft, weet u zeker dat hij zijn vak verstaat.