Tips om de juiste cv-ketel te kiezen

Is uw oude cv-ketel aan vervanging toe? Er zijn tegenwoordig heel wat merken en modellen om uit te kiezen. Wij geven u tips om de juiste cv-ketel te kiezen.


Hoe kiest u een nieuwe cv-ketel?

Let als u een nieuwe cv-ketel uitzoekt in ieder geval op de volgende

Wilt u een solo cv-ketel of een combiketel?

De meeste mensen kiezen voor een combiketel. Die verwarmt niet alleen het water voor de radiatoren, maar ook voor de keuken en de badcel. Een solo cv-ketel is geoptimaliseerd om het water voor de radiatoren te verwarmen. Om toch warm water voor de keuken en de badcel te hebben moet u de solo cv-ketel combineren met een boiler. Het grootste voordeel van een solo cv-ketel is zijn lage prijs, omdat hij gemaakt is voor maar één taak.


Hoe energiezuinig moet de cv-ketel zijn?

De moderne cv-ketels zijn veel energiezuiniger dan de vroegere modellen. Hoe energiezuinig een cv-ketel is, heet ook wel het rendement. Er zijn vier soorten cv-ketels:

Wilt u een open of gesloten cv-ketel?

Om aardgas te verbranden is zuurstof nodig. Een open cv-ketel haalt die zuurstof uit de omringende lucht, bijvoorbeeld op zolder. Slapen er mensen op dezelfde (zolder)verdieping? Dan is een gesloten cv-ketel veiliger. Die gebruikt lucht van buiten het huis. Kiest u voor een open cv-ketel? Zorg dan voor voldoende ventilatie.


Wat is de prijs van een cv-ketel?

U betaalt voor de cv-ketel zelf en voor de installatie. De kosten van de installatie zijn sterk afhankelijk van hoe uw woning is ingedeeld. Daarom kunnen we niet één prijs noemen die voor iedereen geldt. Vraag een gratis adviesgesprek aan bij een van onze servicepartners. U weet dan precies hoeveel uw nieuwe cv-ketel gaat kosten.


Wat is de CW-klasse van de nieuwe cv-ketel?

De CW-klasse is een gaskeurlabel van het KIWA (Keurings Instituut Waterleiding Artikelen). De afkorting CW betekent Comfort Warm Water. Hoe hoger de CW-klasse, hoe hoger uw comfort. Om precies te zijn:

Welk vermogen moet de cv-ketel hebben?

Hoe groter uw huis en hoe hoger de gewenste temperatuur, hoe harder de cv-ketel moet werken. Hoe hard uw cv-ketel moet werken, heet het vermogen en wordt uitgedrukt in kW. U berekent als volgt welk vermogen (ongeveer) nodig is: