Gemakkelijk en snel besparen op uw energieverbruik, dat wordt heel eenvoudig met het inzicht dat de VerbruiksManager u geeft. Geen verrassingen meer op de jaarlijkse eindafrekening van energie, maar vanaf nu elke maand een bedrag dat precies is afgestemd op uw daadwerkelijke verbruik. Ideaal, toch? Maar hoe werkt de VerbruiksManager precies en hoe komt u eraan? Bovendien kan ook de Nest thermostaat u helpen om energie te besparen. De verwarming gaat automatisch lager als niemand thuis is en hij is van op afstand te bedienen.


De VerbruiksManager

Met de VerbruiksManager ziet u snel hoeveel stroom en gas u heeft verbruikt. Alle gegevens staan in duidelijke grafieken die voor iedereen te begrijpen zijn, zodat u precies in de gaten kunt houden hoeveel stroom en gas u elke maand heeft verbruikt. Maar er is meer. We koppelen er namelijk ook een verwachting aan voor de rest van het jaar, zodat u uw termijnbedrag zelf eenvoudig kunt aanpassen. Verbruikt u minder? Dan mag het termijnbedrag ook direct omlaag. In de VerbruiksManager ziet u automatisch het nieuwe bedrag staan, zodat u de volgende maand al profiteert van een lagere energierekening. Zo wordt u meteen beloond als u weinig of minder heeft verbruikt.


Maar ook als u juist meer verbruikt dan verwacht, is dit een handige tool. Zo weet u tenminste zeker dat er aan het einde van het jaar geen onaangename verrassing op de eindafrekening zal staan en dat u dus nooit meer hoeft bij te betalen. Het is ook leuk om te kijken of uw energieverbruik hoger of lager is dan gemiddeld voor uw huishouden. Misschien zit u wel flink boven het gemiddelde verbruik, of juist ver eronder? Met de VerbruiksManager komt u het eenvoudig te weten.


Voordelen van de VerbruiksManager

De VerbruiksManager heeft veel voordelen. We zetten de belangrijkste voor u op een rij:


 • Altijd inzicht in uw verbruik
 • Eenvoudig uw termijnbedrag aanpassen
 • Handige tips om uw verbruik te verlagen
 • Met de app kunt u zelfs onderweg uw gegevens bekijken
 • Teruggeleverde energie door zonnepanelen bekijken
 • Verbruik is te zien tot drie jaar terug
 • Helemaal gratis

Hoe meld ik me aan voor de VerbruiksManager?

Als u de VerbruiksManager ook wilt proberen, dan heeft u toegang nodig tot Mijn Essent. Als u hiervoor al een account heeft, dan kunt u direct inloggen. Nog geen toegang tot Mijn Essent? Meld u dan eerst op de website van Essent aan. Na aanmelding is het gebruik van de VerbruiksManager direct mogelijk en ziet u in één oogopslag hoe uw huidige energieverbruik is opgebouwd. Download ook de VerbruiksManager app voor iOS of Android, zodat u ook op uw smartphone of tablet gemakkelijk kunt inloggen.


Vergelijken met voorgaande jaren is mogelijk tot drie jaar terug. U kunt de meterstanden zelf bijhouden en invullen via de VerbruiksManager, maar als u een slimme meter heeft, dan worden (na uw toestemming) de meterstanden van stroom en gas elke maand automatisch uitgelezen door uw netbeheerder. Essent vraagt deze standen op en gebruikt ze daarna om alle gegevens overzichtelijk te tonen in de VerbruiksManager. U hoeft verder helemaal niets te doen, alles gaat moeiteloos en de gegevens zijn altijd up-to-date.


Nest, een slimme thermostaat

Het inzicht dat de Verbruiksmanager u geeft is erg waardevol, maar besparen op energie wordt nóg gemakkelijker met Nest, een slimme thermostaat met een mooi design. De Nest thermostaat werkt bijna helemaal automatisch en onthoudt de temperatuur die u prettig vindt. Hij zet zichzelf zelfs lager als u niet thuis bent. Als u eerder thuiskomt dan gepland, dan kunt u dankzij Nest op afstand via het internet de temperatuur in huis al aanpassen, bijvoorbeeld via uw tablet of smartphone. Zo is uw huis altijd lekker warm.


De voordelen van de Nest thermostaat

Als u in de buurt komt van de thermostaat, licht het scherm vanzelf op en geeft Nest de tijd, het weer of de temperatuur aan. Ziet u daarbij een groen blaadje op het scherm van uw Nest thermostaat verschijnen? Dan heeft u een temperatuur gekozen waarmee u energie bespaart. Andere voordelen van Nest zijn:


 • Eenvoudig in gebruik
 • Comfortverhogen
 • Bespaart door inzicht in energieverbruik
 • Mooi design, een echte eyecatcher
 • Op afstand bedienbaar

Benieuwd naar Nest? Hier leest u meer over deze slimme thermostaat.

Nog meer besparen op energie?

Het gebruiken van een slimme meter die automatisch gegevens doorstuurt of een app die uw verbruik aantoont, is erg handig om inzicht in uw energieverbruik te krijgen. Maar het doel is ook om daarmee extra te besparen. Bent u benieuwd hoe u nog meer op uw energierekening kunt besparen? Probeer dan eens de gratis Bespaarcoach en ontdek meer bespaarkansen in uw huis.