Zonneboiler: warm water
van eigen dak

Waarom een zonneboiler?

Met een zonneboiler bespaart u tot wel 70% op de stookkosten voor warm water. Want een zonneboiler gebruikt de warmte van de zon om water voor keuken of badkamer te verwarmen. Bovendien ontvangt u bij aankoop nu subsidie die kan oplopen tot 2000 euro. Omdat elk huis en elke woonsituatie uniek is, helpen wij u graag bij uw keuze. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze deskundige experts.

Korte terugverdientijd isolatie

Gasverbruik daalt

Een zonneboiler verbruikt bijna geen stroom en ontlast de gasgestookte cv-ketel. Het totale gasverbruik daalt met 30% en het gasverbruik voor het verwarmen van kraanwater met wel 70%.

Minder kosten euro besparen met isolatie

Lagere energiekosten

Met het omlaag gaan van uw gasverbruik bespaart u al snel 300 euro per jaar.

Waarde van uw huis stijgt met isolatie

In één keer de beste oplossing

De collectoren van onze zonneboilers hebben het formaat van een standaard zonnepaneel. Samen zijn ze dus goed te combineren op uw dak. En u bespaart op zowel stroom als op gas.

Zo werkt het

Een zonneboiler verwarmt leidingwater met behulp van zonnecollectoren.


Het warme water wordt opgeslagen in een voorraadvat (warmteaccu). Als het vat leeg is of nog niet op temperatuur springt de cv-ketel bij zodat u altijd warm water heeft.

zonneboiler zo werkt het


 1. Zonnecollector
 2. Zonneboiler
 3. Warm water
 4. Cv-ketel
 5. Verwarming

500 tot 2000 euro subsidie

De prijs van een zonneboiler ligt tussen 2500 en 5500 euro. Dit is uiteraard sterk afhankelijk van het type woning, uw cv-ketel en persoonlijke wensen. 

De subsidie op zonneboilers kan variëren van 500 tot 2000 euro op de aanschafprijs, afhankelijk van het type apparaat en het vermogen. Dit is één van de maatregelen die de overheid neemt om te realiseren dat in 2050 alle woningen aardgasvrij zijn.


Adviesgesprek aanvragen

Rekenvoorbeeld

Rekenvoorbeeld Opbrengsten
12 zonnepanelen + zonneboiler 2.746 kWh + 525 m3 gas
besparing per jaar 549,20 euro + 330,75 euro
besparing na 25 jaar 13.730 euro + 8.268,75 euro

Daarom een zonneboiler via Essent

Essent heeft veel ervaring met duurzame oplossingen om uw comfort thuis te verbeteren en uw energierekening te verlagen. Essent werkt hiervoor samen met een landelijk netwerk erkende lokale servicepartners die de installatie verzorgen.

 • Deskundig totaaladvies
  Samen met u inventariseren we uw wensen en mogelijkheden in een persoonlijk adviesgesprek. En maken een keuze voor een systeem, passend bij uw behoeften.
 • Van A tot Z geregeld
  Mocht er een aanpassing in huis nodig zijn, bijvoorbeeld aan uw bestaande ventilatiesysteem, dan regelen we dat. Ook periodiek onderhoud zit in ons servicepakket.
 • Jarenlange ervaring
  We hebben uitgebreide ervaring en een groot assortiment zonneboilers in huis.
spouwmuur­isolatie door monteur

Veelgestelde vragen

Veel woningen in Nederland zijn geschikt voor het plaatsen van een zonneboiler. Enkel daken die op het noorden liggen zijn niet geschikt. In huis plaatsen wij een voorraadvat (de boiler). Dit voorraadvat koppelen we vaak aan een cv-ketel. Tevens is het mogelijk om enkel een zonneboiler te plaatsen. In dit geval wordt het water op donkere dagen extra verwarmd door een elektrisch element.

De zonneboiler zal binnen 1 dag geplaatst worden, vaak in combinatie met een zonnepanelensysteem. In de ochtend wordt het dakwerk gemonteerd, in de middag het binnenwerk. Na de installatie krijgt u van de monteur uitleg over de werking van het systeem.

Een zonneboiler wordt na plaatsing één keer in de twee jaar gecontroleerd. Eén keer in de vier jaar moet de transportvloeistof vervangen worden. Met een servicecontract bij uw lokale servicepartner krijgt uw zonneboiler regelmatig onderhoud en bent u verzekerd van een optimaal werkend systeem.

Ja, de temperatuur moet zakken tot 24 graden onder 0, wil de collectorvloeistof niet meer werken.

Een zonnepaneel wekt elektriciteit op. De vloeistof van een collector slaat warmte op en levert via het voorraadvat warm water aan de cv-ketel.

Een groot gedeelte van de zonneboilerinstallatie zal binnenshuis plaatsvinden. Naast uw cv-ketel komt een voorraadvat (de boiler). Dit voorraadvat is in een liggende of staande variant te verkrijgen. Bij het voorraadvat komt een pompset en expansievat. Vanuit deze componenten zal een leiding van de collectoren door het dak naar het voorraadvat lopen. Onze installateurs plaatsen alle onderdelen zorgvuldig en zonder schade. Voor de leidingen door uw dak wordt een doorvoer gemaakt. Na afloop van de installatie laten de monteurs alles netjes achter.


Wilt u weten wat een zonneboiler voor uw situatie kan betekenen?