Zonneboiler via Essent
Warm water van eigen dak

Waarom een zonneboiler?

Een zonneboiler gebruikt de warmte van de zon om water te verwarmen. Zo bespaar je tot wel 70% op de kosten voor warm water. Bij aankoop ontvang je subsidie die kan oplopen tot 2000 euro. In een vrijblijvend adviesgesprek adviseert een van de experts van onze servicepartners je graag over de mogelijkheden.

Korte terugverdientijd isolatie

Minder gasverbruik

Een zonneboiler verbruikt bijna geen stroom en ontlast de cv-ketel. Je totale gasverbruik daalt met zo'n 30%.

Minder kosten euro besparen met isolatie

Lagere energiekosten

Omdat je gasverbruik omlaag gaat, dalen de energiekosten. Zo bespaar je al snel zo'n 300 euro per jaar.

Waarde van uw huis stijgt met isolatie

In één keer de beste oplossing

De collectoren van onze zonneboilers hebben hetzelfde formaat als zonnepanelen. Daarom zijn ze goed te combineren op je dak. Zo bespaar je op gas én stroom.

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler verwarmt leidingwater met behulp van zonnecollectoren. Het warme water wordt opgeslagen in een voorraadvat (warmteaccu). Als het vat leeg of nog niet op temperatuur is springt de cv-ketel bij. Zo heb je altijd warm water.

zonneboiler zo werkt het


 1. Zonnecollector
 2. Zonneboiler
 3. Warm water
 4. Cv-ketel
 5. Verwarming

Subsidie op een zonneboiler

De prijs van een zonneboiler ligt tussen 2500 en 5500 euro. Dit is uiteraard sterk afhankelijk van het type woning, je cv-ketel en persoonlijke wensen. 

De subsidie op zonneboilers kan variëren van 500 tot 2000 euro. Dit is afhankelijk van het type apparaat en het vermogen. 


Adviesgesprek aanvragen

Rekenvoorbeeld

Rekenvoorbeeld Opbrengsten
12 zonnepanelen + zonneboiler 2.746 kWh + 525 m3 gas
besparing per jaar 549,20 euro + 330,75 euro
besparing na 25 jaar 13.730 euro + 8.268,75 euro

Daarom een zonneboiler via Essent

Essent heeft veel ervaring met duurzame oplossingen om je comfort thuis te verbeteren en je energierekening te verlagen. Essent werkt hiervoor samen met een landelijk netwerk erkende lokale servicepartners die de installatie verzorgen.

 • Deskundig totaaladvies
  We inventariseren je wensen en mogelijkheden in een persoonlijk adviesgesprek.
 • Van A tot Z geregeld
  Mocht er een aanpassing in huis nodig zijn, bijvoorbeeld aan je bestaande ventilatiesysteem, dan regelen we dat. Ook periodiek onderhoud zit in ons servicepakket.
 • Jarenlange ervaring
  We hebben uitgebreide ervaring en een groot assortiment zonneboilers in huis.
spouwmuur­isolatie door monteur

Veelgestelde vragen over zonneboilers

Veel woningen in Nederland zijn geschikt voor het plaatsen van een zonneboiler. Enkel daken die op het noorden liggen zijn niet geschikt. In huis plaatsen wij een voorraadvat (de boiler). Dit voorraadvat koppelen we vaak aan een cv-ketel. Tevens is het mogelijk om enkel een zonneboiler te plaatsen. In dit geval wordt het water op donkere dagen extra verwarmd door een elektrisch element.

De zonneboiler zal binnen 1 dag geplaatst worden, vaak in combinatie met een zonnepanelensysteem. In de ochtend wordt het dakwerk gemonteerd, in de middag het binnenwerk. Na de installatie geeft de monteur uitleg over het systeem.

Een zonneboiler wordt na plaatsing één keer in de twee jaar gecontroleerd. Eén keer in de vier jaar moet de transportvloeistof vervangen worden. Met een servicecontract bij je lokale servicepartner krijgt je zonneboiler regelmatig onderhoud en ben je verzekerd van een optimaal werkend systeem.

Ja, een zonneboiler werkt ook in de winter. Een zonneboiler werkt alleen niet meer als het kouder is dan 24 graden onder 0.

Een zonnepaneel wekt elektriciteit op. De vloeistof van een collector slaat warmte op en levert via het voorraadvat warm water aan de cv-ketel.

Een groot gedeelte van de zonneboilerinstallatie zal binnenshuis plaatsvinden. Naast de cv-ketel komt een voorraadvat (de boiler). Dit voorraadvat is in een liggende of staande variant te verkrijgen. Bij het voorraadvat komt een pompset en expansievat. Vanuit deze componenten zal een leiding van de collectoren door het dak naar het voorraadvat lopen. Onze installateurs plaatsen alle onderdelen zorgvuldig en zonder schade. Voor de leidingen door het dak wordt een doorvoer gemaakt. Na afloop van de installatie laten de monteurs alles netjes achter.


Benieuwd naar wat een zonneboiler voor jou kan betekenen?