Waarom ventilatie?

 • Ventilatie


 • Belangrijk voor uw gezondheid

  Elke dag komt er ongeveer 10 liter vocht bij in de lucht van ons huis. Vaak in de vorm van stoom. Door te douchen, te koken of te wassen, bijvoorbeeld.

  Als het vocht in de lucht blijft hangen, kan dat leiden tot schimmels. Bovendien versterkt het allergieën en luchtwegproblemen. Met goede ventilatie wordt er meer vocht afgevoerd en houdt u uw huis gezond.

 • Goed voor uw portemonnee

  In een goed geventileerd huis verbruikt u minder energie. Frisse, droge lucht wordt namelijk sneller verwarmd dan vochtige lucht. U hoeft dus minder hard te stoken om uw huis aangenaam te maken en dat merkt u op uw energierekening.

 • Besparen met ventilatie
 • Besparen met vloerisolatie


 • Ook bij nieuwbouw ventileren

  Sinds 1984 zijn ventilatiesystemen verplicht in nieuwbouwwoningen. Dat komt omdat deze woningen zo goed geïsoleerd zijn, dat een raam open doen niet genoeg is om de lucht te verversen. Is uw woning van na 1984? Laat dan zeker uw ventilatiesysteem goed onderhouden. Zo zorgt u voor voldoende frisse lucht in huis.

Soorten ventilatie

In de regel zijn er drie soorten ventilatie: natuurlijke ventilatie door ramen en ventilatieroosters te openen, mechanische ventilatie en WarmteTerugWin ventilatie. Bij mechanische ventilatie wordt de oude lucht uit uw huis gezogen; een WarmteTerugWin systeem gebruikt deze binnenlucht om de schone lucht van buiten te verwarmen. Dat is energiezuiniger.

Mechanische ventilatieWarmteTerugWin ventilatie
Een ventilatiesysteem zonder warmteterugwinning. Een ventilatiebox zuigt ongezonde lucht via luchtkanalen en ventilatieventielen uit de keuken, de badkamer en het toilet.Een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Er wordt niet alleen ongezonde lucht weggezogen, maar ook verse lucht naar binnen geblazen.

Meer dan tweederde van de huizen in Nederland beschikt alleen over natuurlijke ventilatie. De makkelijkste manier van ventileren is door altijd een raam open te zetten en de ventilatieroosters open te houden.

Regel de vervanging of reiniging van uw ventilatie

We vertellen u graag meer over de mogelijkheden om met ventilatie van uw huis een nog fijnere plek te maken. Wij geven u advies op maat en maken gelijk een afspraak voor de vervanging of reiniging van uw ventilatie.

Gratis adviesgesprek