Energielabel van uw woning

  • energielabel
  • Wat is een energielabel?

    Waarschijnlijk kent u het energielabel voor woningen al. Er is alleen per 1 januari 2015 wel wat veranderd. Vanaf nu is het energielabel namelijk verplicht als u uw woning gaat verkopen, verhuren of als u uw nieuwbouwhuis krijgt opgeleverd.

Van voorlopig naar definitief energielabel

De komende tijd krijgen alle huiseigenaren die nog geen energielabel bezitten een voorlopig energielabel thuisgestuurd van de overheid. Het label dat u dan krijgt, is gebaseerd op het bouwjaar van uw woning en het type. En geeft met een letter aan hoe zuinig uw huis is. A betekent dat u een heel energiezuinige woning heeft en G onzuinig.

Dit voorlopige energielabel moet u omzetten in een definitief energielabel. En valt uw energielabel laag uit, dan kunt u natuurlijk van alles doen om uw woning energiezuiniger te maken. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Uw definitieve label is trouwens tien jaar geldig.

Onze servicepartners helpen u

Onze deskundige servicepartners helpen u graag bij de aanvraag van uw definitieve energielabel. Dat kan al vanaf 45 euro. Maak voor hulp bij het aanvragen van uw definitieve energielabel een afspraak met een van onze servicepartners bij u in de buurt. U wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld.

Adviesgesprek aanvragen