Het plaatsen van zonnepanelen op een schuin dak is een ideale manier om er zeker van te zijn dat uw panelen al in een juiste hoek naar de zon staan gedraaid. Dat maakt de installatie natuurlijk net iets gemakkelijker.


Overweegt u ook om zonnepanelen te plaatsen op uw woning en vraagt u zich af of dit mogelijk is op een schuin dak? Of bent u het al van plan en zoekt u meer informatie over hoe dat in zijn werk gaat? Wij leggen uit waarop wordt gelet.


Opstelling en bevestiging van zonnepanelen op een schuin dak

Het plaatsen van zonnepanelen op een schuin dak is niet zo eenvoudig als het lijkt. De panelen moeten natuurlijk zo veel mogelijk zonlicht opvangen, en moeten dus naar de goede richting staan. Naast een optimale opstelling is ook een correcte bevestiging op het dak nodig. In de meeste gevallen zijn schuine daken voorzien van dakpannen. Voor de bevestiging van de zonnepanelen op de dakpannen maken onze installateurs gebruik van dakhaken.


Aan deze dakhaken worden rails gemonteerd, waaraan de zonnepanelen worden vastgemaakt. De montage van zonnepanelen is afhankelijk van welk soort dak u heeft. Een dak van golfplaten, bitumen of leisteen werkt prima. Een rieten dak maakt het helaas wel lastiger, dus dan moeten we naar een andere oplossing zoeken.


Plaatsing van zonnepanelen op een schuin dak

Onze installateurs zorgen voor een betrouwbaar montagesysteem dat aan uw dakpannen wordt bevestigd. Het is daarbij belangrijk dat er voldoende ruimte is tussen uw dakpannen en de zonnepanelen, zodat de wind er gemakkelijk doorheen kan waaien. De wind zorgt voor afkoeling waardoor de temperatuur van de zonnepanelen niet te hoog oploopt. Bij een goede montage met het juiste aantal dakhaken heeft u bovendien minder kans op lekkage aan uw dak. Te weinig dakhaken zorgen voor scheuren in uw dakpannen, met alle gevolgen van dien.