Vragen over
Energie?
Zo zit dat!

Bekijk de afleveringen

Zo zit dat!

De wereld van energie staat niet stil. Langzaamaan verandert Nederland in een duurzaam energieland. Logisch dat je vragen hebt over alle ontwikkelingen. In Zo zit dat! gaat Robin langs bij verschillende energie-experts. Hij stelt hen álle energievragen waarop jij het antwoord wilt weten. Want wat meet een slimme meter en hoe groen is groene stroom eigenlijk? Bekijk de afleveringen!

Wat staat er op mijn energierekening?

Op een energierekening – of jaarrekening – staat veel meer dan alleen bedrag. Maar wat betekent het en waar betaal je nu precies voor? Robin zoekt het uit in de nieuwe aflevering van Zo Zit Dat! Hij spreekt collega Manon, die hem antwoord geeft op al zijn vragen.


Bekijk de video 3:12

Wat weet een slimme meter?

Veel mensen hebben al een slimme meter. Maar hoe werkt zo’n meter én wat weet die van jou? Robin zocht het voor je uit in een nieuwe aflevering van Zo zit dat! Hij sprak met collega Bob van Enexis, die een slimme meter heeft én er ook nog eens alles van weet.


Bekijk de video 3:42

De hybride warmtepomp?

Er zijn allerlei stappen die je kunt zetten om je woning duurzamer te maken. Een hybride warmtepomp is een manier. Maar hoe werkt zo’n pomp eigenlijk? Maakt die niet ontzettend veel lawaai? En wat kost dat? Robin zoekt het uit in de nieuwe aflevering van Zo Zit Dat! Hij spreekt collega Frank van Geas Energiewacht, die hem antwoord geeft op al zijn vragen.


Bekijk de video 3:44

Hoe groen is groene stroom?

Energiezaken zijn niet altijd makkelijk te begrijpen. In Zo zit dat! vraagt collega Robin energie-experts om raad bij moeilijke onderwerpen. In deze aflevering vertelt Redouan over groene stroom. Wat is dat nou eigenlijk? En wat komt er uit mijn stopcontact?


Bekijk de video 4:14

Je huis verduurzamen. Hoezo?

Energiezaken zijn niet altijd makkelijk te begrijpen. In Zo zit dat! vraagt collega Bas energie-experts om raad bij moeilijke onderwerpen. In deze aflevering vertelt Niels over het verduurzamen van je huis. Essent kent een praktische aanpak waarbij we je van A tot Z helpen met bijvoorbeeld isolatie, het plaatsen van zonnepanelen of warmtepompen.


Bekijk de video 5:07