Zakelijk zonnepanelen aanschaffen

Zelf energie opwekken met zonnepanelen is een duurzame keuze én u bespaart op uw energiekosten. U verdient de kosten van zonnepanelen al binnen 6 tot 8 jaar terug. Er bestaan veel verschillende typen zonnepanelen en voor vrijwel ieder dak is een passende oplossing. Ook zijn er aantrekkelijke subsidies voor uw bedrijf. 

Waarom zonnepanelen kopen?

Een dak vol zonnepanelen biedt veel voordelen. Voor het milieu én voor uw onderneming. U draagt door zonnepanelen te kopen direct bij aan de productie van duurzame energie. Meteen na installatie bespaart u op uw elektriciteitskosten. In de zomer wekken zonnepanelen vaak zelfs meer op dan u verbruikt. Bovendien zijn zonnepanelen goed voor uw duurzame uitstraling.

Wat kosten zonnepanelen?

De prijs van zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, maar de belangrijkste factor is het type zonnepanelen dat u kiest. Essent biedt u de keuze uit 3 typen:

  • Basis: goede kwaliteit tegen de scherpste prijs (blauwe panelen)
  • Comfort: meest gekozen zonnepanelen vanwege de prijs en kwaliteit
  • Premium: de hoogste opbrengst per m² (zwarte panelen)

Benieuwd naar alle specificaties? Bekijk het overzicht van onze typen zonnepanelen.

Wat zit er in de prijs van zonnepanelen?

Naast de kosten voor de zonnepanelen zelf bestaat de totaalprijs van zonnepanelen uit de kosten van installatie, montagemateriaal, bekabeling en omvormer(s). Deze kosten hangen af van de materialen en producten. Een adviseur van Essent maakt vooraf altijd een duidelijke berekening voor u. 

Kosten onderhoud van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn vrijwel onderhoudsvrij. Door regen is zelfs schoonmaken niet vaak nodig. Hoe weet u dan of alle panelen naar behoren functioneren? Essent biedt monitoring op afstand. Storingen en een lagere opbrengst merken we meteen op, zodat we het eventuele probleem snel op kunnen lossen. U heeft zo de zekerheid dat uw zonnepanelen altijd goed presteren tegen minimale kosten.

Terugverdientijd: uw zonnepanelen in jaren

6 tot 8 jaar 

De terugverdientijd van zonnepanelen is 6 tot 8 jaar.

20 tot 25 jaar

De levensduur van zonnepanelen is 20 tot 25 jaar.

15 jaar

Dat betekent dat u minimaal 15 jaar gratis energie heeft.


Subsidies en aftrekposten

Subsidies maken de aanschaf van zonnepanelen extra aantrekkelijk. Voor ondernemers zijn de Energie-investeringsaftrek (EIA), de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving van milieu-investeringen (Vamil) bijvoorbeeld zeer interessant. Daarnaast mogen kleinzakelijke verbruikers salderen, ofwel stroom terugleveren. Welke subsidies en regelingen voor u gelden, hangt af van uw situatie en soms ook van uw gemeente.

Zonnepanelen aanschaffen via Essent

Benieuwd naar alle mogelijkheden en de prijs van de verschillende typen zonepanelen? Wat de opties zijn voor het dak van uw bedrijf? Een adviseur van Essent bekijkt graag uw situatie, geeft u persoonlijk advies en ondersteunt bij de uitvoering en het onderhoud.

De voordelen van zonnepanelen via Essent:

  • Advies over aanschaf en subsidies
  • Volledige service en onderhoud
  • Installatie door gecertificeerde servicepartner

Advies en zonnepanelen van Essent

Meer over zonnepanelen