Den Haag,
14
augustus
2023
|
08:00
Europe/Amsterdam

Essent neemt klimaatinstallateur Mampaey over

Samenvatting

Essent maakt vandaag bekend klimaatinstallateur Mampaey over te hebben genomen. De overname van het bedrijf past bij de ambities van Essent om haar dekking en competenties te vergroten in de Randstad. Mampaey is een onafhankelijke klimaatinstallateur die technische installaties realiseert en onderhoudt voor zowel de renovatie- en vervangingsmarkt als de onderhoudsmarkt en is in 1940 opgericht. Mampaey is gevestigd in Dordrecht en Haarlem.

“We zijn erg verheugd Mampaey te verwelkomen. Essent biedt al jarenlang veel meer aan dan alleen energie, we werken met verschillende partners om Nederland te helpen bij verduurzaming. De kwalitatief hoogwaardige reputatie die Mampaey heeft als klimaatinstallateur in de Randstad sprak ons zeer aan en past goed bij onze ambitie om de capaciteit en kennis te vergroten in deze regio”.

Stephan Segbers, COO Essen

Stephan Segbers, COO Essent: “We zijn erg verheugd Mampaey te verwelkomen. Essent biedt al jarenlang veel meer aan dan alleen energie, we werken met verschillende partners om Nederland te helpen bij verduurzaming. De kwalitatief hoogwaardige reputatie die Mampaey heeft als klimaatinstallateur in de Randstad sprak ons zeer aan en past goed bij onze ambitie om de capaciteit en kennis te vergroten in deze regio”.

Robbert Boset, CEO Mampaey: “Deze overname past bij de ambities en uitdagingen van Mampaey. De komende jaren zal de installatiemarkt als gevolg van de energietransitie snel veranderen. Samen met Essent zal Mampaey de verduurzaming kunnen versnellen”. 

Met deze overname verstevigt Essent haar positie in de Randstad. Essent wil daarnaast haar product- en dienstaanbod en capaciteiten landelijk verder uitbreiden, met name op het gebied van installatie, elektrificatie en duurzaamheid, om zo door heel Nederland klanten van een totaaloplossing voor energie te kunnen voorzien en een stap verder te helpen in de energietransitie. Essent brengt Mampaey onder in haar netwerk van servicepartners die huizen energiezuiniger en duurzamer moeten maken door bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen of warmtepompen aan te leggen. Ook merken als Energiewacht, EnergieWonen, Kemkens, Klimaatroute en Nederland Isoleert zijn hier onderdeel van. 

Mampaey behoudt vooralsnog zijn eigen identiteit, huidige directeur en de medewerkers.  

“Deze overname past bij de ambities en uitdagingen van Mampaey. De komende jaren zal de installatiemarkt als gevolg van de energietransitie snel veranderen. Samen met Essent zal Mampaey de verduurzaming kunnen versnellen”. 

Robbert Boset, CEO Mampaey
Boilerplate

Essent is marktleider in Nederland en levert elektriciteit en gas aan zo’n 2,5 miljoen huishoudens. Essent helpt huishoudens bij de volgende stap in energie, klein of groot. We leveren diverse producten en diensten, van isolatie tot warmtepompen en smarthome oplossingen. Met onze mensen op kantoor en de ruim 1.800 monteurs en adviseurs in het land staan we dagelijks klaar voor onze klanten. Ook wordt geïnvesteerd in innovatieve oplossingen met waterstof, modulaire lokale warmtenetten en batterijopslag. Zo werken wij dag in dag uit aan de energietransitie. Essent is onderdeel van E.ON, één van de grootste energiebedrijven in Europa. 

Laatste nieuws