Vergoeding van uw overstapkosten

Wilt u overstappen van energieleverancier, maar heeft u nog een lopend energiecontract? Dan komt u er vaak alleen maar onderuit door een opzegvergoeding te betalen. Bij een overstap wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met de looptijd van uw vorige contract, zodat de overstap soepel en zonder onderbreking verloopt. Het komt ook voor dat er een contractbreuk ontstaat. Uw vorige leverancier brengt u dan een opzegvergoeding (overstapkosten) in rekening. De hoogte van die vergoeding die u moet betalen vindt u op de eindafrekening van uw vorige leverancier of in een speciale brief.

Deze overstapkosten worden regelmatig betaald door uw nieuwe leverancier, omdat ze blij met u zijn als nieuwe klant. Bij Essent profiteert u van een vergoeding van uw overstapkosten, als u aan de voorwaarden voldoet. Welke dat zijn, zetten we hier voor u op een rijtje.

Wilt u overstappen van energieleverancier?

Bent u benieuwd naar uw persoonlijke energie-aanbod? Vul dan de postcodecheck in en bekijk direct welk energiecontract voor u het gunstigst is. Of neem een kijkje bij onze scherpe stroom en gas aanbiedingen! Overstappen naar Essent is heel eenvoudig en met een paar klikken geregeld. Kiest u voor Essent, dan kiest u automatisch voor groene stroom – zonder meer te betalen.

Doe de postcodecheck

Direct overstappen naar Essent

Stapt u over naar Essent en verplicht uw huidige energieleverancier u tot het betalen van een opzegvergoeding? Dan compenseert Essent de opzegvergoeding met een eenmalige korting op de levering van energie met een maximum van 125 euro per product. U kunt dus twee keer 125 euro ontvangen, één keer voor de levering van gas en één keer voor de levering van elektriciteit. Voorwaarde is wel dat u kiest voor een energiecontract met een looptijd van meerdere jaren.

Zodra u uw contract bij de oude energieleverancier heeft opgezegd, sturen zij u een eindafrekening. Hierop vindt u de opzegvergoeding en de hoogte daarvan. U heeft dan drie maanden de tijd om deze opzegvergoeding bij Essent in te dienen. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u het bedrag ongeveer 3 maanden na de start van uw contract op uw bankrekening. Ook als het vergoeden van de overstapkosten onderdeel is van een van een actieaanbod, heeft u recht op een vergoeding van de overstapkosten.

Wanneer heeft u geen recht op vergoeding?

Indien u overstapt via een vergelijkingssite of als u bij Essent heeft gekozen voor een contract met een looptijd van een jaar of onbepaalde tijd, heeft u helaas geen recht op een vergoeding van de overstapkosten. Dat geldt ook als u de nieuwe overeenkomst voortijdig beëindigt, of in het geval van betalingsachterstand op het moment dat de compensatie overgemaakt zou worden.

Wilt u precies weten waar u recht op heeft of profiteren van een mooie overstapkorting? Bekijk de aantrekkelijke mogelijkheden en maak gebruik van onze overstapservice. Zo wordt overstappen wel heel gemakkelijk.