Launch Essent Zakelijk Partner Programma

Launch partnerprogramma

Vrijdag 25 september was het zover: de launch van het Essent Partner Programma! Samen met de Top 20 partners, de directie en het team van Indirect Channels van Essent Zakelijk werd dit heuglijke moment gevierd.

In de ochtend gaven Wouter van Rhoon (Directeur Essent Zakelijk), Jeroen van Veen (Manager Marketing) en Vincent Lagerweij (Manager Sales) een presentatie waarin terug werd geblikt op het afgelopen jaar maar vooral ook naar voren werd gekeken. Ten tweede hebben zij inhoudelijk het nieuwe Essent Partner Programma toegelicht.

Na de lunch werd onder prachtige weersomstandigheden genoten van de golfbaan Best tijdens een flight of clinic.

We willen iedereen bedanken voor hun aanwezigheid en inzet tijdens deze dag. Wij hebben er alle vertrouwen in dat het partnerprogramma voor zowel jullie als partners als voor ons een groot succes wordt.

Start Essent Partner Academy

Launch partnerprogramma

Op 21 en 22 september jl. zijn de eerste twee groepen gestart met de certificering in het kader van het Essent Masterprogramma. Dit certificeringstraject wordt verzorgd door de Business Opportunity School in Ermelo. Het Essent Masterprogramma aan de Essent Partner Academy spitst zich toe op:

 1. Kennis over Essent-oplossingen en -proposities voor klanten, door middel van e-learning

 2. Commerciële vaardigheden, door ‘Coach de Klant’. Coach de Klant maakt van salesmedewerkers stevige verkoopadviseurs. Kort gezegd: leren goed te luisteren naar wat de klant wil en dat vertalen naar oplossingen die precies voldoen aan de behoeften van de klant.

De unieke combinatie van kennis van de energiemarkt, specifieke Essent-proposities én verkoopvaardigheden die zijn toegesneden op de dagelijkse praktijk, levert betere gesprekspartners en passender klantproposities op. Hierdoor stijgt uw conversie van ‘contact naar order’ en boekt u meer verkoopsucces.

Certificering is een belangrijk onderdeel binnen het Essent Partner Programma. Wij vinden het belangrijk dat onze partners op de hoogte zijn van onze producten en diensten en dat zij over specifieke verkooptechnieken beschikken. In 2016 moeten alle partners gecertificeerd zijn om Essent-producten te mogen verkopen.

Wij willen alle partners nogmaals bedanken voor hun deelname aan de Essent Academy.

Meer weten over de Essent Academy? Neem dan contact op met uw partner manager.

Essent Zakelijk Webinar

Op woensdag 25 november om 15.00 uur organiseert Essent Zakelijk een nieuwe Marktinformatie webinar. Tijdens dit webinar wordt u in 45 minuten bijgepraat door onze gasanalist en powertrader over de ontwikkelingen in de energiemarkt. In het webinar kunt u zelf actief vragen stellen via een chatbox en zijn er accountmanagers in de sessie aanwezig om deze persoonlijk te beantwoorden.

Graag nodigen wij u en uw klanten graag uit om deel te nemen aan deze sessie. Via deze link kunt u uzelf en uw relaties aanmelden.

Wegwijs binnen Essent Zakelijk

Voor u als partner is het belangrijk dat u de juiste weg binnen Essent Zakelijk kent. Voor al uw verzoeken hebben wij specialisten beschikbaar die uw vragen snel en vakkundig zullen behandelen.

Adviseursteam

E-mail: Tenders@essent.nl

Telefoonnummer: 073 – 8501449

Vragen over:

 • Offerte en tender aanvragen voor nieuwe of bestaande klanten
 • Toevoeging op een bestaand contract en/of collectief
 • Aanvragen van een collectieve overeenkomst
 • Partners die nu al werken met de Platinum Desk melden hier hun toevoegingen

Contactpersonen binnen het team:

Tevfik Akkaya

06 11 73 95 65

tevfik.akkaya@essent.nl

Emre Acun

06 55 48 94 29

emre.acun@essent.nl

Anthony Wijdh

06 55 48 94 28

anthony.wijdh@essent.nl

Cindy Geurts

06 55 48 94 30

cindy.geurts@essent.nl

Paul Tates

06 55 48 94 31

paul.tates@essent.nl

Jordi in den Eng

06 11 74 48 13

jordi.in.den.eng@essent.nl

Factuur Partnerdesk

E-mail: Partnerfactuur@essent.nl

Contactpersoon: Cathelyne van der Most – Bijl

Vragen Over:

 • Partner facturen Essent Zakelijk
 • Aanvragen PO nummers
 • Vragen m.b.t. betalingen van facturen

Customer Service

Voor service-gerelateerde vragen (wijzigingen adresgegevens, factuurvragen en wijzigingen termijnbedrag, betaalwijze, beëindigingen en opzeggingen, overnames en verhuizingen, Mijn Energie Online) kunt u terecht bij ons Service Center of onze website:

Service Center: 0900 600 9 600 (uw gebruikelijke belkosten)

Of via de website: www.essent.nl/wijzigen

E-mail: energie@essent.nl

Contractering in 2015

Om de levering van energie aan uw klanten in 2016 te borgen, zijn ook dit jaar weer de uiterste contracteringsdata vastgesteld. Dit betekent dat op deze data de ondertekende leveringsovereenkomst en alle gegevens compleet aangeleverd moeten zijn. Deze data gelden uitsluitend indien levering per 1 januari 2016 moet aanvangen.

Multisites en collectieven >10 EAN-codes

 • 01-12-2015

Klanten tot en met 10 EAN-codes

 • 14-12-2015 - Nieuwe klanten (acquisitie > switches)

 • 18-12-2015 - Retentie (inhuizingen)

Fixeren van volumes

Ook voor het fixeren van de volumes elektriciteit en/of gas gelden uiterste data. Voor uw fixaties neemt u contact op met onze Fixatiedesk per mail fixaties@essent.nl of telefonisch 06-27006498.

De uiterste data voor het fixeren van volumes levering in 2016 zijn:

 • 20-12-2015 - Fixeren jaarvolumes 2016

 • 27-11-2015 - TTF101 en ENDEX 101