Ontdek waarom energie besparen loont

Bekijk de 6 redenen om te besparen in je bedrijf

  • Lagere energiekosten
  • Persoonlijk bespaaradvies
  • Nu met subsidie

6 redenen om vandaag te starten met energie besparen

Energielabel C vanaf 2023 verplicht voor kantoren

Je pand zelfvoorzienend maken in energie

Deze besparende technieken zijn goed doorontwikkeld

De invloed van anders werken op je kantoor

Laat deze besparingen echt niet liggen in je bedrijf

Tijdelijke subsidieregeling voor energieadvies

Check het handige stappenplan

Met dit stappenplan maken we energie besparen wel heel makkelijk.

Lees over de 5 concrete stappen voor het maken van een plan van aanpak om energie te besparen in je bedrijf. Met tips van ondernemers en experts, checklists en een template voor je businesscase.

Zet je eerste stap en download het stappenplan vandaag nog.

Whitepaper Essent

Meer informatie over energie besparen? We staan klaar voor al je vragen. Bel ons via 073 203 27 07.

Check het bespaaradvies voor je bedrijf

Met het energieadvies van onze experts krijg je direct inzicht in waar je energie kunt besparen. We kijken samen met jou hoe je energierekening omlaag kan. Je krijgt een overzichtelijk rapport met bespaarmaatregelen, terugverdientijd en opbrengst. En als je wilt, ondersteunen we je bij de uitvoering van deze maatregelen.

'Energie besparen voor een lagere rekening maakt mij enthousiast.'

'Mijn adviseur heeft alles met ons doorgenomen, gekeken of we voldoen aan de wettelijke vereisten en een bespaarplan voor onze zaak gemaakt. We hebben alle lampen vervangen door ledverlichting. Zo hebben we in één jaar 8.000 euro bespaard!'

'De opbrengst van energie besparen is vaak een eye-opener.'

'Ik zie vaak dat ondernemers wel energie willen besparen, maar niet weten waar te beginnen. En dat is heel begrijpelijk. Ik kan hierbij helpen. Samen bekijken we het pand en ontdekken we de bespaarmogelijkheden. En is een keuze gemaakt, dan regel ik de rest.'

Handig om te weten over energie besparen

Door energiebesparende maatregelen kun je de energierekening van je bedrijf flink verlagen. De meeste duurzame investeringen verdien je al binnen een paar jaar terug.

Neem bijvoorbeeld Dennis Voorbrood, mede-eigenaar van Voorbrood Meubelen in Rotterdam. Hij verving alle lampen in zijn zaak door ledverlichting. De oppervlakte van zijn winkel is 2.500 m2.

Stroomverbruik voor de investering: 86.000 kWh
Investering in ledlampen: 40.000 euro
Besparing per jaar: 8.000 euro
Terugverdientijd: vijf jaar

Deze ondernemer verdient zijn investering in vijf jaar terug. Vanaf dat moment is iedere euro die hij hiermee bespaart pure winst. Bovendien voldoet Dennis aan de hiervoor genoemde eisen van de overheid.

De terugverdientijd van energiebesparende maatregelen hangt af van veel factoren. Bijvoorbeeld of je kiest voor ledverlichting, isolatie of zonnepanelen en de grootte van je pand.

Een slimme investering met een goed rendement is bijvoorbeeld ledverlichting. Voor veel bedrijven is verlichting namelijk een van de grootste energieposten. Met ledverlichting bespaar je daar flink op, terwijl de kosten relatief klein zijn. Gemiddeld verdien je ledverlichting binnen 5 jaar terug.

Kies je voor zonnepanelen, dan verdien je die gemiddeld in 6 tot 8 jaar terug. Dat is best snel, zeker als je weet dat zonnepanelen zeker 20 tot 25 jaar meegaan.

Benieuwd naar welke energiebesparende maatregelen bij jouw pand passen? Onze expert bekijkt samen met jou de mogelijkheden, zoekt de juiste subsidie voor je en berekent je terugverdientijd, zodat je precies weet waar je aan toe bent voordat je investeert. Lees meer over jouw persoonlijke bespaaradvies. 

Weet je niet hoe je energie besparen aan moet pakken? Geen zorgen, we helpen je met energie bespaaradvies voor je bedrijf. Met de handige stap-voor-stap bespaargids maken we energie besparen wel heel makkelijk.

Lees over de 5 concrete stappen naar besparen. Met tips van ondernemers en experts, checklists en een template voor je businesscase.

Natuurlijk kun je ons ook bellen voor een gratis intakegesprek via 073 203 27 07.

Onze experts komen naar je toe om samen met jou te kijken hoe je energierekening omlaag kan. We geven je een duidelijk bespaaradvies voor je pand. En regelen daarna alles voor je van a tot z. Samen met onze partner Klimaatroute. Bel ons voor een gratis intakegesprek via 073 203 27 07.

Er zijn verschillende subsidies die je kan aanvragen bij de overheid. Deze subsidies zijn bedoeld om bedrijven te motiveren om energie te besparen.

Van 1 oktober 2021 tot 30 september 2022 is er een subsidie beschikbaar voor een bespaaradvies. Je krijgt subsidie als je een energieadviseur inhuurt die een energieadvies op maat voor je bedrijf maakt. Deze energieadviseur moet gespecialiseerd zijn en het advies moet een compleet beeld geven van wat je kunt doen om energie te besparen en je CO2-uitstoot terug te brengen. 

Het gaat dus zowel over zaken als isolatie en zonnepanelen als over je apparatuur en mobiliteit. Ook de kosten en de opbrengsten staan in het advies. Handig, want je weet dus precies wat je nu het beste kan doen. Ben je benieuwd of deze subsidie voor je bedrijf geldt, bekijk dan meer informatie over deze tijdelijke Subsidieregeling Verduurzaming MKB.

Daarnaast kun je diverse energiesubsidies aanvragen. We hebben de belangrijkste subsidies en energieregels voor je bedrijf op een rij gezet. 

  • Lagere energiekosten
  • Persoonlijk bespaaradvies
  • Nu met subsidie