Veiligheid

De website van Essent kent een persoonlijke omgeving 'Mijn Essent Zakelijk'. Hier kunt u uw gegevens inzien en zonodig wijzigen. Uit veiligheidsoverwegingen registreert u zich met uw klantnummer (dit nummer vindt u op uw jaarafrekening en bestaat uit 9 cijfers) en uw e-mailadres. Tevens kiest u een gebruikersnaam en wachtwoord. Als deze registratie is gedaan, wordt u automatisch ingelogd.

Als u inlogt op 'Mijn Essent Zakelijk' wordt er m.b.v. SSL verbindingen (Secure Socket Layer) een beveiligde verbinding tot stand gebracht tussen de Essent webserver en uw computer. SSL zorgt ervoor dat de berichtenstroom gecodeerd wordt met een sleutel die alleen op de webserver en uw computer bekend is. U herkent een dergelijke verbinding aan de aanduiding HTTPS in adresregel in plaats van HTTP, waarbij de 'S' staat voor Secure.

U kunt zelf ook een aantal voorzorgsmaatregelen nemen om veilig te werken op internet. Zorg ervoor dat de technische beveiliging op orde is, zoals een actuele virusbescherming gecombineerd met een firewall. Overweeg de installatie van een anti spyware programma. Ga daarnaast zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens en sta uw wachtwoorden niet af.

Phishing

Phishing is een vorm van internetfraude. Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse website, die een kopie is van de echte website en ze daar te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun rekeningnummer. Hierdoor krijgt de fraudeur de beschikking over deze gegevens met alle gevolgen van dien. De slachtoffers worden vaak via e-mail naar deze valse website gelokt met daarin een link naar de (valse) website met het verzoek om zogenaamd "de inloggegevens te controleren". Essent verstuurt u enkel e-mails ter informatie. Voor uw veiligheid vragen wij u nooit een betaling via e-mail te voldoen.