Spouwmuurisolatie via Essent
Koel in de zomer, warm in de winter

Voordelen spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een slimme verbetering van uw huis en de meest voordelige vorm van isolatie. U verlaagt uw energierekening, het is beter voor het milieu én de warmte blijft in de zomer buiten en in de winter juist binnen. Spouwmuurisolatie is eenvoudig en snel aan te brengen. Zonder dat we maar iets binnen in uw huis hoeven te doen. Uw woning is vaak al binnen 1 dag geïsoleerd.

Energie besparen met spouwmuurisolatie

Uw besparing

Met spouwmuurisolatie verlaagt u uw energierekening. De besparing voor een gemiddelde eengezinswoning bedraagt zo'n €550 per jaar*.

Kosten spouwmuurisolatie

Kosten isoleren spouwmuur

Het isoleren van de spouwmuur van een gemiddelde woning kost zo'n €2100*. In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen we u graag meer over de kosten voor uw woning.

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

Het rendement van spouwmuurisolatie is te vergelijken met een rente van 10% op uw spaarrekening (Bron: Milieu Centraal). Spouwmuurisolatie verdient u gemiddeld al binnen 4 jaar terug.


Is mijn woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur bestaat uit een buitenmuur en een binnenmuur met ruimte daartussen: de spouw. Het vullen van deze ruimte met hoogwaardig isolatiemateriaal is spouwmuurisolatie. Elke koopwoning zonder een volledig gevulde spouw komt in aanmerking voor isolatie.


U heeft een koopwoning van vóór 1930

Woningen gebouwd vóór 1930 hebben vaak geen spouwmuur, maar zijn enkelsteens gebouwd. Op de bouwplannen ziet u of uw huis een spouwmuur heeft. Geen bouwtekening? Meet dan de dikte van de muur bij een deuropening. Is de muur dikker dan 25 centimeter, dan is er een spouwmuur aanwezig. Bij minder dan 25 centimeter is er geen spouw of een hele dunne spouw.


U heeft een koopwoning van ná 1930

Woningen van ná 1930 hebben vaak een spouwmuur. Twijfelt u over de status of aanwezigheid van de spouw? Onze isolatiespecialist kan endoscopisch onderzoek doen met een camera. Wanneer u een adviesgesprek aanvraagt, dan is dit onderzoek gratis.


U heeft een koopwoning van na 1980

De spouwmuur van uw woning is tijdens de bouw geïsoleerd.


Adviesgesprek aanvragen

Weten hoe spouwmuurisolatie in zijn werk gaat?

Kijk naar onderstaande video.

Isolatiemateriaal

Spouwmuurparels of wol zijn de meestgebruikte materialen voor spouwmuurisolatie. De materialen worden van buiten in uw woning gespoten. Dit doen we door het boren van kleine gaten in de voegen van de buitenmuur. Nadat het isolatiemateriaal in de spouw is gespoten, worden de gaten netjes dichtgemaakt. U heeft dus geen rommel in huis. Onze isolatiespecialist geeft advies over welk isolatiemateriaal past bij uw situatie.

Spouwmuurisolatie inblaaswol

Inblaaswol

In veel woningen presteert inblaaswol het beste. De isolatiewaarde van uw woning blijft na het aanbrengen constant gewaarborgd. Het materiaal is brand- en vochtwerend waardoor ook schimmels geen kans krijgen.

Spouwmuurisolatie parels

EPS parels

EPS parels isoleren uw woning. Doordat de parels klein zijn, wordt elk hoekje voorzien van isolatiemateriaal. Bovendien zorgen de parels voor een goede afvoer van vocht. Bijkomend voordeel is dat de parels geluidswerend zijn.

Daarom isolatie via Essent

Wij helpen u graag bij besparen op uw energieverbruik met persoonlijk isolatieadvies. Spouwmuurisolatie via Essent betekent:

  • Adviesgesprek bij u thuis
  • Een offerte passend bij uw persoonlijke situatie
  • Professionele installatie door onze isolatiespecialist

Ook als u geen klant bent bij Essent helpen we u graag met het isoleren van uw woning. U hoeft hiervoor niet over te stappen.

Adviesgesprek aanvragen


Veelgestelde vragen over spouwmuurisolatie

Dat kan. U kunt telefonisch contact met ons opnemen door te bellen met 073 - 850 1200. Wij beantwoorden graag uw vragen over isolatie. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 en 16:30 uur.

Uw spouwmuur kunnen we met verschillende materialen isoleren. De meest gebruikte zijn EPS parels en glaswol. Onze servicepartners werken met isolatiemateriaal van hoge kwaliteit om de spouwmuur te isoleren. De isolatiespecialist geeft advies over welk isolatiemateriaal past bij uw situatie. Spouwmuurisolatie of spouwisolatie is een vorm van gevelisolatie / muurisolatie.

Op dit moment is er geen landelijke subsidie voor isolatie. Toch zijn er verschillende regelingen die isolatie extra aantrekkelijk maken (Bron: Milieu Centraal). Meer informatie over subsidie en isolatie vindt u in onze kennisbank.

Na het versturen van uw gegevens belt onze isolatiespecialist u binnen 3 werkdagen op voor het maken van een afspraak bij u thuis. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. U kunt gebeld worden op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 21.00 uur. Na de inspectie door de isolatiespecialist ontvangt u direct een offerte.

De isolatiespecialist neemt graag de tijd voor u. Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Tijdens het adviesgesprek vertelt onze isolatiespecialist meer over de voordelen van isolatie en uw mogelijkheden. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. Het adviesgesprek met de isolatie specialist verloopt als volgt:
  • Onze isolatiespecialist belt u voor een afspraak bij u thuis. Samen kiezen jullie een moment waarop het u uitkomt.
  • De specialist inspecteert uw woning en geeft advies over welk soort isolatie past bij uw situatie en wensen.
  • U ontvangt direct een offerte passend bij uw situatie.

Tijdens het gesprek brengt de isolatiespecialist uw wensen in kaart. Ook beoordeelt hij de huidige staat van de isolatie. Bovendien kunt u vragen stellen. Na afloop van het gesprek weet u:

  • Wat de eenmalige investering is en wat u jaarlijks bespaart
  • Hoe snel u de investering in isolatie terugverdiend
  • Dat uw woning vaak al binnen 1 dag geïsoleerd is

De isolatiespecialist geeft aan het einde van het gesprek een advies over de isolatiemogelijkheden van uw woning. Op basis van dit advies ontvangt u direct een offerte. U ziet dus duidelijk wat de kosten van de werkzaamheden zijn.

Als u de ingaat op de offerte, zal onze isolatiespecialist binnen één week opnieuw telefonisch contact met u opnemen. Afhankelijk van de drukte kunnen de werkzaamheden vaak al binnen één week plaatsvinden.

Een van onze isolatiepartners voert de werkzaamheden uit. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. De facturering en betaling loopt via de isolatiepartner. Zo heeft u één aanspreekpunt.

image: nederland isoleert   image: isoprofs

* Genoemde besparingen en kosten zijn gebaseerd op een gemiddelde eengezinswoning met 3 bewoners en een HR-combiketel waar de genoemde maatregel ontbreekt. De besparingen zijn gebaseerd op een gemiddeld stookgedrag en een gasprijs van 0,63 euro/M3. De werkelijke besparingen hangen af van uw persoonlijke stookgedrag en type woning. Bron: Milieu Centraal.