Spouwmuurisolatie via Essent
Koel in de zomer, warm in de winter

Voordelen spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een slimme verbetering van je huis en de meest voordelige vorm van isolatie. Je verlaagt je energierekening, het is beter voor het milieu én de warmte blijft in de zomer buiten en in de winter juist binnen. Spouwmuurisolatie is eenvoudig en snel aan te brengen. Zonder dat we maar iets binnen in je huis hoeven te doen. Je woning is vaak al binnen 1 dag geïsoleerd.

Energie besparen met spouwmuurisolatie

Je besparing

Met spouwmuurisolatie verlaag je de energierekening. De besparing voor een gemiddelde eengezinswoning bedraagt zo'n €600 per jaar*.

Kosten spouwmuurisolatie

Kosten isoleren spouwmuur

Het isoleren van de spouwmuur van een gemiddelde woning kost zo'n €2100*. In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen we je graag meer over de kosten voor jouw woning.

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

Het rendement van spouwmuurisolatie is te vergelijken met een rente van 10% op je spaarrekening (Bron: Milieu Centraal). Spouwmuurisolatie verdien je gemiddeld al binnen 4 jaar terug.


Is mijn woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur bestaat uit een buitenmuur en een binnenmuur met ruimte daartussen: de spouw. Het vullen van deze ruimte met hoogwaardig isolatiemateriaal is spouwmuurisolatie. Elke koopwoning zonder een volledig gevulde spouw komt in aanmerking voor isolatie.


Je hebt een koopwoning van vóór 1930

Woningen gebouwd vóór 1930 hebben vaak geen spouwmuur, maar zijn enkelsteens gebouwd. Op de bouwplannen zie je of je huis een spouwmuur heeft. Geen bouwtekening? Meet dan de dikte van de muur bij een deuropening. Is de muur dikker dan 25 centimeter, dan is er een spouwmuur aanwezig. Bij minder dan 25 centimeter is er geen spouw of een hele dunne spouw.


Je hebt een koopwoning van ná 1930

Woningen van ná 1930 hebben vaak een spouwmuur. Twijfel je over de status of aanwezigheid van de spouw? Onze isolatiespecialist kan endoscopisch onderzoek doen met een camera. Wanneer je een adviesgesprek aanvraagt, dan is dit onderzoek gratis.


Je hebt een koopwoning van na 1980

De spouwmuur van je woning is tijdens de bouw geïsoleerd.


Adviesgesprek aanvragen

Weten hoe spouwmuurisolatie in zijn werk gaat?

Kijk naar onderstaande video.

Isolatiemateriaal

Spouwmuurparels of wol zijn de meestgebruikte materialen voor spouwmuurisolatie. De materialen worden van buiten in je woning gespoten. Dit doen we door het boren van kleine gaten in de voegen van de buitenmuur. Nadat het isolatiemateriaal in de spouw is gespoten, worden de gaten netjes dichtgemaakt. Je hebt dus geen rommel in huis. Onze isolatiespecialist geeft advies over welk isolatiemateriaal past bij jouw situatie.

Spouwmuurisolatie inblaaswol

Inblaaswol

In veel woningen presteert inblaaswol het beste. De isolatiewaarde van je woning blijft na het aanbrengen constant gewaarborgd. Het materiaal is brand- en vochtwerend waardoor ook schimmels geen kans krijgen.

Spouwmuurisolatie parels

EPS parels

EPS parels isoleren je woning. Doordat de parels klein zijn, wordt elk hoekje voorzien van isolatiemateriaal. Bovendien zorgen de parels voor een goede afvoer van vocht. Bijkomend voordeel is dat de parels geluidswerend zijn.

Daarom isolatie via Essent

Wij helpen je graag bij besparen op je energieverbruik met persoonlijk isolatieadvies. Spouwmuurisolatie via Essent betekent:

  • Adviesgesprek bij je thuis
  • Een offerte passend bij jouw persoonlijke situatie
  • Professionele installatie door onze isolatiespecialist

Ook als je geen klant bent bij Essent helpen we je graag met het isoleren van je woning. Je hoeft hiervoor niet over te stappen.

Adviesgesprek aanvragen


Veelgestelde vragen over spouwmuurisolatie

De spouwmuur kunnen we met verschillende materialen isoleren. De meest gebruikte zijn EPS parels en glaswol. Onze servicepartners werken met isolatiemateriaal van hoge kwaliteit om de spouwmuur te isoleren. De isolatiespecialist geeft advies over welk isolatiemateriaal past bij jouw situatie. Spouwmuurisolatie of spouwisolatie is een vorm van gevelisolatie / muurisolatie.

Op dit moment is er geen landelijke subsidie voor isolatie. Toch zijn er verschillende regelingen die isolatie extra aantrekkelijk maken (Bron: Milieu Centraal). Meer informatie over subsidie en isolatie vind je in onze kennisbank.

Na het versturen van je gegevens belt onze isolatiespecialist je binnen 3 werkdagen op voor het maken van een afspraak bij je thuis. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. Je kunt gebeld worden op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 21.00 uur. Na de inspectie door de isolatiespecialist ontvang je direct een offerte.

De isolatiespecialist neemt graag de tijd voor je. Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Tijdens het adviesgesprek vertelt onze isolatiespecialist meer over de voordelen van isolatie en je mogelijkheden. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. Het adviesgesprek met de isolatiespecialist verloopt als volgt:
  • Onze isolatiespecialist belt je voor een afspraak bij je thuis. Samen kiezen jullie een moment waarop het jou uitkomt.
  • De specialist inspecteert je woning en geeft advies over welk soort isolatie past bij jouw situatie en wensen.
  • Je ontvangt direct een offerte passend bij jouw situatie.

Tijdens het gesprek brengt de isolatiespecialist je wensen in kaart. Ook beoordeelt hij de huidige staat van de isolatie. Bovendien kun je vragen stellen. Na afloop van het gesprek weet je:

  • Wat de eenmalige investering is en wat je jaarlijks bespaart
  • Hoe snel je de investering in isolatie terugverdiend
  • Dat je woning vaak al binnen 1 dag geïsoleerd is

De isolatiespecialist geeft aan het einde van het gesprek een advies over de isolatiemogelijkheden van je woning. Op basis van dit advies ontvang je direct een offerte. Je ziet dus duidelijk wat de kosten van de werkzaamheden zijn.

Als je de ingaat op de offerte, zal onze isolatiespecialist binnen één week opnieuw telefonisch contact met je opnemen. Afhankelijk van de drukte kunnen de werkzaamheden vaak al binnen één week plaatsvinden.

Een van onze isolatiepartners voert de werkzaamheden uit. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. De facturering en betaling loopt via de isolatiepartner. Zo heb je één aanspreekpunt. 

image: nederland isoleert   image: isoprofs

* Genoemde besparingen en kosten zijn gebaseerd op een gemiddelde eengezinswoning met 3 bewoners en een HR-combiketel waar de genoemde maatregel ontbreekt. De besparingen zijn gebaseerd op het prijspeil 2018. De werkelijke besparingen hangen af van je persoonlijke stookgedrag en type woning. Bron: Milieu Centraal.