Meer comfort én besparen
met spouwmuurisolatie via Essent

Wat goede spouwmuurisolatie kan betekenen voor uw huis

Met een relatief kleine investering flink besparen op energie, dat kan met spouwmuurisolatie. Uw energierekening zal na deze isolatie een stuk lager worden.
Naast energiezuinig zal uw huis door spouwmuurisolatie ook nog eens comfortabeler aandoen.
De buitentemperatuur heeft immers veel minder invloed op de temperatuur in huis.
Dus: is uw huis gebouwd tussen 1930 en 1980? Twijfel dan niet langer en laat u informeren over de mogelijkheden voor uw huis.

Minder kosten euro besparen met isolatie

Minder kosten

U bespaart gemiddeld zo’n 550 euro per jaar op uw energierekening.

Korte terugverdientijd isolatie

Korte terugverdientijd

Binnen enkele jaren heeft u de investering al terugverdiend. Het rendement op uw investering in spouwmuurisolatie is te vergelijken met een spaarrente van 11%. (bron:Milieu Centraal)

Waarde van uw huis stijgt met isolatie

Waarde van uw huis stijgt

Spouwmuurisolatie levert een beter energielabel op. Dat verhoogt de verkoopwaarde van uw huis.

Is spouwmuurisolatie ook geschikt voor mijn huis?

Een spouwmuur bestaat uit een buitenmuur en een binnenmuur met ruimte daartussen. Deze ruimte - de spouw - kan gevuld worden met hoogwaardig isolatiemateriaal. Dit is spouwmuurisolatie. Elk huis zonder een volledig gevulde spouw komt in aanmerking voor spouwmuurisolatie.

U heeft een huis van vóór 1930
Twijfelt u over de status of aanwezigheid van uw spouw? Onze isolatiespecialist kan endoscopisch onderzoek doen met een camera. Dit onderzoek is gratis wanneer u een vrijblijvend adviesgesprek aanvraagt.

U heeft een huis van na 1930
Aan de hand van de bouwplannen kunt u achterhalen of uw huis een spouwmuur heeft. Geen bouwtekening? Meet dan de dikte van de muur bij een deuropening. Is de muur dikker dan 25 centimeter dan is er een spouwmuur aanwezig. Bij minder dan 25 centimeter is er geen spouw of een hele dunne spouw.

U heeft een huis van na 1980
De spouwmuur van uw woning is tijdens de bouw geïsoleerd.

spouwmuur­isolatie door monteur

Daarom isolatie via Essent

Wij weten als geen ander hoe u kunt besparen op energie. Goede isolatie draagt daar aan bij.
Spouwmuur­isolatie van Essent betekent

  • Gratis vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis
  • Een offerte passend bij uw situatie
  • A-kwaliteitinstallatie door de beste specialisten

Met uw keuze voor Essent stapt u niet over naar een andere energieleverancier. Na de isolatiewerkzaamheden heeft u géén verdere verplichtingen.

Installatie door zorgvuldig geselecteerde specialisten

Essent werkt samen met Isoprofs en Nederland Isoleert, marktleiders in isolatie. Zij verzorgen de adviesgesprekken, brengen de offertes uit en voeren de isolatiewerkzaamheden uit. Onze servicepartners werken met de beste Europese materialen (SKG-IKOB gecertificeerd).

Isoprofs Nederland isoleert-


Veelgestelde vragen

Na het versturen van uw gegevens belt één van onze isolatiepartners u op. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. Isoprofs of Nederland Isoleert belt u binnen 1 werkdag na uw aanvraag. U kunt gebeld worden op maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 21:00 uur.

De isolatiespecialist neemt graag de tijd voor u. Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

In een vrijblijvend adviesgesprek vertelt één van onze isolatiepartners meer over de voordelen van isolatie en uw mogelijkheden. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. Het adviesgesprek verloopt als volgt:
  • Onze isolatiepartner belt u voor een afspraak bij u thuis. Samen kiezen jullie een moment waarop het u uitkomt.
  • De specialist geeft advies over welk soort isolatie past bij uw situatie en wensen.
  • U ontvangt offerte passend bij uw situatie.

Tijdens het geprek brengt de isolatiespecialist uw wensen in kaart. Ook beoordeelt hij de huidige staat van de isolatie. Bovendien kunt u vragen stellen. Na afloop van het gesprek weet u:

  • Wat de eenmalige investering is en wat u jaarlijks bespaart;
  • Hoe snel u de investering in isolatie terugverdiend;
  • Dat de isolatie in 1 dag wordt aangebracht.

De isolatiepartner geeft aan het einde van het gesprek een advies over de isolatiemogelijkheden van uw woning. Op basis van dit advies ontvangt u direct een offerte. U ziet dus duidelijk wat de kosten van de werkzaamheden zijn.

Als u de ingaat op de offerte, zal onze isolatiepartner binnen één week opnieuw telefonisch contact met u opnemen. Afhankelijk van de drukte kunnen de werkzaamheden al binnen één week plaatsvinden!

Één van onze isolatiepartners voert de werkzaamheden uit. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. De facturering en betaling loopt via de isolatiepartner. Zo heeft u één aanspreekpunt.