8 november 2018

Leestijd: 1 minuut

"Het licht moet branden en onze apparaten moeten werken. Eigenlijk ervaar je dat als vanzelfsprekend."

In de miniserie Powered by Essent vertellen ondernemers met trots over hun bedrijf. Over wat hen energie geeft én over hoe zij zorgen dat hun energie goed geregeld is. Deze keer: Wim van Rooy, van autobedrijf Roto b.v.

Druk met ondernemen, niet met energie

Als traditioneel autobedrijf heeft Roto B.V. weinig op met energie. Wim van Rooy, eigenaar van autobedrijf Roto B.V. vindt het als vanzelfsprekend dat het licht brandt en de gereedschappen werken. In de dagelijkse gang van zaken is hij liever bezig met auto’s verkopen en auto’s onderhouden. 

In een klein bedrijf als Roto B.V. ben je altijd druk bezig. "De telefoon gaat constant en er is geen tijd om even rustig iets van achter je bureau te regelen". 

Bekijk hier het ondernemersverhaal van Wim:

Autobedrijf in topvorm

Wim was blij met het voorstel van Essent om langs te komen en de EnergieFitScan uit te voeren en te kijken naar het bespaarpotentieel.

"We hebben een wat ouder pand, en ik was heel benieuwd op welke punten we in de toekomst kunnen besparen. Bovendien wordt duurzaamheid een steeds belangrijker thema. Een autobedrijf heeft sowieso al veel met het milieu te maken. Zo moeten we bijvoorbeeld olie zo schoon mogelijk afvoeren. Daar gaan we al bewust mee om." 

De voordelen van een energiefit bedrijf:

  • je bespaart flink in je kosten;
  • het draagt bij aan je MVO-doelstellingen;
  • je voldoet aan wet- en regelgeving volgens de Wet milieubeheer.

Een duurzame wereld & duurzame relaties

Met de uitbreiding van de productie van groene stroom uit hernieuwbare bronnen, zoals wind en zon werken we aan een duurzamere wereld. Met diensten zoals de EnergieFitScan stellen we ook ondernemers in staat om duurzamer te ondernemen en kosten te besparen. 

Duurzaamheid bij Essent betekent ook dat we ook aandacht hebben voor onze sociale rol. Mensen staan bij ons nadrukkelijk voorop: klanten, medewerkers en partners. Via ‘Powered by Essent’ willen we jou als ondernemer een platform bieden voor je ondernemersverhaal.