Alles over de energieprijzen

Wat te doen als ondernemer?

Je energierekening in 2023

Op 1 januari 2023 stijgen onze variabele tarieven. Dit komt door de hoge inkoopprijzen en doordat de belastingen omhooggaan. Heb je een variabel contract, dan ontvang je hierover uiterlijk 2 december een e-mail of brief. Je nieuwe tarieven gelden voor 3 maanden. Zo kunnen we sneller inspelen op ontwikkelingen in de markt.

Het prijsplafond  

Daarnaast gaat volgend jaar het prijsplafond in. Hierdoor betaal je een maximale prijs voor het basisverbruik van je bedrijf. Voor alles wat je meer verbruikt, betaal je je contractprijs. Het loont dus om energie te besparen.

We werken deze pagina regelmatig bij. Laatste update: 23-11-2022

Veelgestelde vragen

Hoe kan het dat je variabele tarieven stijgen?

Hoe zit het met mijn termijnbedrag?

wijzigen termijnbedrag mijn essent
Berekening termijnbedrag
Ben je een nieuwe klant, dan schatten we je verbruik in met de gegevens die je hebt ingevuld bij het afsluiten van je contract. Ben je al langer klant bij ons, dan schatten we het verbruik in op basis van het voorgaande jaar. Je verbruik gedeeld door 12 zijn de kosten die je maandelijks betaalt. 

Houd grip op je kosten
Check regelmatig of je termijnbedrag nog past bij onze tarieven en je verbruik. En pas je termijnbedrag zelf aan in Mijn Essent Zakelijk als dat nodig is.

Starten met besparen

Zet vandaag de eerste stap
Energie besparen is nu belangrijker dan ooit. Het is beter voor je portemonnee, het klimaat, én mensen werken graag voor een werkgever die bewust bezig is. Geen tijd te verliezen dus. Met een eenvoudig stappenplan, persoonlijk advies, en informatie over subsidies zet je vandaag al de eerste stap.
Bespaar vandaag

Veelgestelde vragen door onze klanten

Schrijf je in en ontvang een seintje wanneer de tarieven gunstiger zijn

Het is nog onduidelijk wanneer de energieprijzen weer gaan dalen, maar we houden je graag op de hoogte van de prijsontwikkelingen. Schrijf je in en krijg een seintje als we weer een verlengaanbod kunnen doen.