Zonnepanelen

Goed voor het milieu en voor de portemonnee

  • Van advies tot installatie
  • Advies bij subsidies
  • Je bespaart direct na installatie

Vanaf dag één rendement

Direct kosten besparen op jouw energiekosten? Met de opwek van de zonnepanelen bespaar je niet alleen energiekosten maar realiseer je ook lokale duurzame energie. Goed voor het milieu en voor de portemonnee.

Zonnepanelen: oplossing voor netcongestie

Zonnepanelen bieden diverse voordelen om netcongestie aan te pakken. Ze zorgen voor lokale energieproductie die direct ingezet kan worden voor eigen (bedrijfs)processen. Door een koppeling te maken met energieopslag, zoals batterijen, kan het overschot aan zonne-energie tijdelijk worden opgeslagen en kan deze op een later moment gebruikt worden. Bijvoorbeeld in de avonduren of 's nachts als de zon niet schijnt. Een integrale aanpak, waarin zonnepanelen een onderdeel zijn van het totale energiesysteem is essentieel voor een toekomstbestendig energiesysteem.

Zonnepanelen en SDE-subsidie

SDE staat voor ‘Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie’. Deze subsidieregeling wordt uitgevoerd door RVO en heeft als doel de overgang naar duurzame energieproductie en klimaattransitie te bevorderen. De SDE+ regeling legde de nadruk op duurzame energieopwekking. In het geval van de SDE++ is deze focus verschoven naar het verminderen van CO2-uitstoot. Je kunt de SDE++-subsidie ontvangen voor het duurzaam opwekken van elektriciteit met behulp van zonnepanelen. Dit geldt zowel voor zonnepanelen op gebouwen (gebouw-gebonden systemen), op open terreinen (veldsystemen) en op water (drijvende systemen). Meer informatie over SDE++ in combinatie met zonnepanelen? Bekijk de website van RVO voor meer informatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan met een van onze experts.