Energie besparen
Essent maakt het makkelijk

De EnergieWetCheck

Voldoet uw bedrijf al aan het Activiteitenbesluit milieubeheer? Met de EnergieWetCheck van Essent weet u binnen 1 minuut welke energiebesparende maatregelen u wettelijk verplicht bent te nemen. Vul uw verbruiksgegevens in en ontdek wat u kunt doen om uw onderneming toekomstbestendig te maken!

Essent helpt u besparen
EnergieFitScan

EnergieFitScan t.w.v. 500 euro

Hoe energiefit is uw bedrijf? Ontdek op welke posten u kunt besparen met de vrijblijvende en kosteloze EnergieFitScan op locatie. Onze adviseurs vertellen u graag meer.


Meer over de EnergieFitScan

Informatieplicht

Informatieplicht

Voor ruim 100.000 bedrijven geldt de informatieplicht. Zij moeten voor 1 juli 2019 bij de overheid melden wat zij doen om energie te besparen. U ook? 


Meer over de informatieplicht

De energietransitie: investeren in een duurzame toekomst

Als ondernemer wilt u of bent u zelfs wettelijk verplicht om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Maar waar begint u dan als u een eigen bedrijf heeft? Krijg meer inzicht in wet- en regelgeving en de fiscale voordelen en subsidies voor ondernemers die investeren in duurzaamheid.

Energietransitie

Producten

LED-verlichting

LED-verlichting

Verlichting is na verwarming vaak de grootste energiepost voor uw bedrijf. Een overstap naar LED-verlichting betekent daarom een forse energiebesparing. 

Verwarming

Verwarming

Verwarming is voor de meeste bedrijven vaak de grootste kostenpost. Een goed verwarmingssysteem houdt uw bedrijfspand warm en comfortabel. Bovendien bespaart u!

Isolatie

Isolatie

Het isoleren van uw bedrijfspand is een keuze in het besparen op uw energiekosten. Gemiddeld verdient u de investering binnen 5 jaar terug.

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Met zakelijke zonnepanelen van Essent kunt u zelf elektriciteit opwekken. Dit is goed voor het milieu én voor het duurzame imago van uw onderneming.

Bespaartips horeca


Energie besparen: tips per branche

De meest efficiënte manier om te besparen op energie hangt natuurlijk af van uw bedrijf. Een timmerfabriek bespaart heel anders dan een kapperszaak. Daarom geven we u praktische bespaartips per branche, waar u meteen mee aan de slag kunt.

Whitepaper: Energiebesparende maatregelen. Vraag hem aan!

Essent Zakelijk app


Energie besparen is vaak verplicht voor bedrijven. Wat vraagt de overheid van u, welke subsidies zijn er en wat levert besparen u op? U leest het in deze whitepaper. Laat uw e-mailadres achter en wij sturen u de link waarmee u de whitepaper gratis kunt downloaden. 

We wensen u alvast veel leesplezier.

Essent helpt u besparen

Kennispartner van MKB-Nederland

Samen met MKB-Nederland organiseert Essent regionale en landelijke bijeenkomsten voor ondernemers. Met thema’s als energiebesparing, duurzaamheid en wet- en regelgeving. Kom langs en laat u informeren en inspireren!

Wim bespaart op zijn energiekosten

Wim van Rooy runt een autobedrijf. Voor Wim is het belangrijk dat het licht brandt en dat zijn apparaten werken. Dat is eigenlijk niet meer dan vanzelfsprekend. Dankzij advies van een expert van Essent bespaart hij nu aanzienlijk op zijn energiekosten.