Informatieplicht energiebesparing
voor bedrijven

Informatieplicht energiebesparing voor bedrijven

De informatieplicht energiebesparing geldt voor alle bedrijven die verplicht energie moeten besparen. Dat zijn ruim 100.000 bedrijven. Zij moesten voor 1 juli aan de overheid melden wat zij doen om energie te besparen. Met deze melding kan de overheid controleren of bedrijven inderdaad energie besparen. En erop handhaven.

› Deadline informatieplicht gemist?

Vraag dan snel onze InfoPlichtService aan. Dan maken wij zo snel mogelijk uw rapport alsnog in orde. Zo verkleint u de kans op een boete. Deze service kost 700 euro en voor klanten maar 500 euro.


Voor welke bedrijven geldt de informatieplicht?

De informatieplicht energiebesparing geldt deze bedrijven: 

  • uw bedrijf verbruikt jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit, en/ of;
  • uw bedrijf verbruikt jaarlijks meer dan 25.000 m3 gas.

Voor uw bedrijf is energie besparen verplicht én u heeft een informatieplicht. De overheid kan boetes uitschrijven als u niet aan deze wet voldoet. 

Check of de informatieplicht voor u geldt

Doe de EnergieWetCheck en ontdek in 1 minuut of energie besparen voor u verplicht is. Ja? Dan geldt de informatieplicht voor uw bedrijf en ziet u meteen welke maatregelen u moet nemen.

Informatieplicht

Wettelijke informatieplicht in 2019

De informatieplicht geldt voor uw bedrijf. Wat nu?

Vanaf 2019 moet u elke 4 jaar melden welke maatregelen u heeft genomen om energie te besparen. De eerste melding moest voor 1 juli 2019 bij de overheid binnen zijn.

Centraal registratiesysteem

In het eLoket van de RVO staat een uitgebreid rapport voor u klaar, met alle verplichte maatregelen voor uw bedrijf. Per maatregel geeft u aan of u deze al heeft genomen. Zo niet, dan legt u uit waarom niet en wanneer u deze wel gaat nemen. Om het rapport goed in te kunnen vullen, is een onderzoek van uw pand nodig.

U mag deze rapportage zelf indienen, maar u mag ook iemand anders vragen de rapportage voor u te maken. 

Deadline informatieplicht gemist?

Wij maken uw rapport voor u!

Vraag nu de InfoPlichtService aan, dan gaan we zo snel mogelijk voor u aan de slag. We bellen u voor een intakegesprek en dan maken we meteen een afspraak voor het maken van uw rapport. 

Meer informatie over de InfoPlichtService

 

Informatieplicht en het Activiteitenbesluit milieubeheer

De informatieplicht is onderdeel van het Activiteitenbesluit milieubeheer. In deze wet staat beschreven voor welke bedrijven energie besparen verplicht is. Ook is er per branche een lijst met erkende maatregelen opgesteld. Deze verdienen zich binnen 5 jaar terug. En als u ze allemaal uitvoert, voldoet u aan de wet.

De wet bleek moeilijk te handhaven voor de overheid. Daarom is de bewijslast omgedraaid. U moet de overheid eens in de 4 jaar zelf informeren over de maatregelen die u heeft genomen. 

Voldoe makkelijk aan uw informatieplicht

en vraag de InfoPlichtService aan. De specialist regelt alles voor u. En klanten krijgen 200 euro korting!