Waarom ik graag met u in gesprek ga over energie besparen!

Wat ik het leukste vind aan mijn baan? Om naar een klant toe te gaan, maakt niet uit waar in Nederland, en met hem of haar in gesprek te gaan over energiebesparing. Veel ondernemers denken namelijk dat het voor hen niet interessant is. En het uitdagende aan deze gesprekken is om deze ondernemers te laten zien dat ze vaak al met kleine ingrepen kunnen besparen op hun energierekening.

Het komt waarschijnlijk vreemd over dat ik, adviseur van Essent, met ondernemers praat over energiebesparing. Want waarom zou een energieleverancier iemand willen bewegen om minder energie te gebruiken? Omdat wij zien dat de energiewereld verandert. En Essent wil hierin een positieve en actieve rol spelen, en onze klanten helpen bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van energiebesparing.

Het treffen van energiebesparende maatregelen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een veelgehoord bezwaar van een ondernemer is dat zijn bedrijf te klein is voor aanpassingen op het energieverbruik. Of dat de investering te hoog is. Dan meet ik het verbruik en aantal vierkante meters. Door het stellen van vragen achterhaal ik vervolgens de bespaarpotentie. Vaak kunnen kleine aanpassingen al grote besparingen opleveren! En zijn investeringen gemiddeld binnen 3 jaar terugverdiend.

In een gesprek dat ik van de week voerde met een directeur van een bedrijf, gaf hij aan dat hij liever zag dat wij onze tarieven zouden verlagen, in plaats van naar zijn verbruik te kijken. Het was goed dat hij dat zo eerlijk stelde, want ik bekijk ook het leveringscontract. Zo kan ik bepalen of dit contract nog past bij het verbruik, en kan de klant eventueel overstappen op een goedkoper tarief.

Bent u benieuwd of uw bedrijf energiebesparende maatregelen kan nemen? Vindt u het interessant dat ik bij u langs kom om dit te inventariseren? Bel dan met onze klantenservice om een afspraak te maken voor een EnergieFitScan, telefoon 0900 1466.

Ik kijk uit naar onze ontmoeting!

Bas van den Brenk
Adviseur Essent

Lees meer over de EnergieFitScan