11 februari 2020

Leestijd: 2 minuten

“Het is goed om de bespaarmogelijkheden in kaart te brengen met de scan, dat is duidelijk!”

 

In het Gelderse Laag-Soeren runt een aantal enthousiastelingen Manege de Spreng. Een van hen is Edwin Boone. “We willen overdekt paardrijden zo betaalbaar mogelijk houden. En zijn altijd op zoek naar oplossingen om te besparen,” vertelt hij.

Besparen op energie

De manege is afhankelijk van de kennis die aanwezig is bij de vrijwilligers. Ook voor besparen op het energieverbruik.

“We willen nu investeren, zodat er uiteindelijk meer geld overblijft voor de aanschaf van nieuwe spullen,” zegt Edwin. “Daarvoor hebben we inzicht nodig in de bespaarmogelijkheden voor de manege. We zijn wel met verduurzaming bezig, maar niet structureel. Het is heel fijn dat bespaaradviseur Joost ons hierbij helpt.”

 

Manege de Spreng en Essent

 

"Advies van Joost ervaar ik 
als zeer prettig. We hebben
gewoon goed contact, 
altijd al.”

 

Inzicht door EnergieFitScan

Samen hebben Edwin en Joost een rondje door de manege gelopen. “Joost wijst je op dingen waar je eigenlijk nooit op let. Zo loop je veel bewuster door alles heen en kijk je heel anders naar dingen die je altijd normaal vindt,” zegt Edwin.

“De scan geeft me een duidelijk beeld van de mogelijkheden om energie te besparen. Het is goed om de boel zo in kaart te brengen, dat is duidelijk!”


Zonnepanelen of toch ledverlichting?

“Lange termijn oplossingen zoals zonnepanelen zou interessant voor ons kunnen zijn, maar qua financiering misschien een brug te ver. Adviseur Joost denkt hierin goed met ons mee en brengt alles helder in kaart,” vindt Edwin.

“We denken nu aan het vervangen van lampen door ledverlichting. In de manege hangen 39 grote lampen die veel energie vergen. Door die te vervangen met ledverlichting kan de manege veel besparen."

Advies over energie besparen 

Wil je ook advies over energie besparen in jouw zaak? Vraag de gratis EnergieFitScan aan. 

Advies aanvragen 

 

Manege de Spreng en Essent

 

"Ik ben redelijk druk, dus 
het is fijn dat ik maar een mailtje 
hoef te sturen en alles weer 
goed geregeld is."

 

Edwin Boone, beheerder Manege de Spreng