17 augustus 2020

Leestijd: 3 minuten

"In één jaar hebben we 7.000 euro bespaard door ledverlichting! Met hulp van Essent Zakelijk."

Interieurzaak Voorbrood Meubelen is al sinds 1918 een echt familiebedrijf. "We hebben twee jaar geleden het 100-jarig jubileum gevierd," vertelt Dennis Voorbrood trots. "We werken nu met twee generaties in de zaak die is opgezet door mijn overgrootvader en opa."

"Ik werkte voorheen in het notariaat, maar wilde eigenlijk altijd al graag met mijn familie samenwerken. In het jubileumjaar zijn mijn broertje en ik samen een overnametraject ingegaan.”

Persoonlijk en eerlijk advies, dát is belangrijk

"Onze zaak is heel laagdrempelig en heeft bijna een huiselijke sfeer. Onze klant is nog écht koning," zegt Dennis. "We hebben een grote showroom die je kan bezoeken. Je krijgt persoonlijk en eerlijk advies, dát vind ik belangrijk."

Voorbrood Meubelen

Besparen op stroomverbruik

"De showroom moet goed verlicht zijn en heeft in de zomer en de winter een aangename temperatuur nodig. We verbruiken dan ook heel wat stroom. De showroom en het magazijn hebben samen een verbruik van 150.000 kWh, dat is best flink," zegt Dennis. 

"Ik ben al een tijdje klant bij Essent Zakelijk. Bij de verlenging van mijn contract wees mijn energieadviseur me op de aangescherpte wet- en regelgeving en zij bood mij vrijblijvend advies aan."

"Er is nog ouderwets een adviseur langsgekomen. Daar hou ik van. Zij heeft alles met ons doorgenomen, gekeken of we voldoen aan de wettelijke vereisten en een bespaarplan voor onze zaak gemaakt. En dat allemaal op initiatief van Essent Zakelijk, echt geweldig!"

Voorbrood Meubelen

Investeren en besparen volgens plan

"We hebben nieuwbouwplannen, maar als alles doorgaat, duurt het toch nog zo’n 6 jaar voordat we gaan verhuizen. De terugverdientijd van veel maatregelen die Essent Zakelijk voorstelde, is veel korter. Alle maatregelen waarmee we binnen 2 á 3 jaar quitte spelen, heb ik al laten uitvoeren. Dat was sowieso een no-brainer," geeft Dennis aan. 

"Zo hebben we geïnvesteerd in ledverlichting en sensors laten plaatsen. In één jaar hebben we hiermee al 7.000 euro bespaard. Dus die investering verdienen we rap terug." 

"Ook is de thermostaat aangepast," zegt Dennis. "Die stond op continue verwarming. Nu verwarmen we ’s avonds minder dan overdag. Dat scheelt. En we hebben isolatie aan laten brengen. Dit zijn allemaal maatregelen uit het bespaarplan van Essent Zakelijk." 

De volgende stap is de installatie van zonnepanelen. "Daar heb ik binnenkort een afspraak voor met mijn adviseur."

Een lagere rekening, daar doe ik het voor

"Van besparen word ik al snel enthousiast. Ledverlichting was wel een flinke investering, maar wanneer mijn accountant mij belt en zegt ‘Hé, hoe kan het nou dat het stroomverbruik zoveel lager is?’ Dan hebben we dat toch goed gedaan. Dat zijn de leuke dingen."

Tip energie besparen bedrijvenOok besparen voor een lagere rekening? We komen graag bij je langs voor advies. Dit kost je niets en je zit nergens aan vast. Vraag nu advies aan.