Met zoneregeling kunt u per ruimte in uw bedrijf de temperatuur instellen. U verwarmt dus elke ruimte apart. Elke ruimte waar uw medewerkers en klanten veel zijn is dan lekker comfortabel. En in de rest van uw pand bespaart u veel energie.

Wat is zoneregeling?

Met zoneregeling bepaalt u per ruimte welke temperatuur op dat moment het best is. Stel dat de zon volop naar binnen schijnt aan een kant van uw pand, dan hoeven de kantoren aan die kant minder verwarmd te worden. Zonder zoneregeling verwarmt u deze ruimtes onnodig of zijn de kantoren aan de andere kant te koud.
 

Hoe werkt zoneregeling?

Zoneregeling voor bedrijven

Zoneregeling werkt meestal met een draadloze thermostaat per ruimte. Deze thermostaat meet de temperatuur en zet de verwarming automatisch hoger of lager, om de ingestelde temperatuur te bereiken. 

Voorbeelden van zones:

  • Een hele etage
  • Een aparte kamer of kantoor
  • Een aantal verschillende ruimtes die dezelfde temperatuur moeten hebben
  • Een aantal groepen op de verdeler van de vloerverwarming

De voordelen van zoneregeling

Het grootste voordeel van zoneregeling is de besparing op uw verwarmingskosten, omdat u alleen verwarmt waar het nodig is. De temperatuur is overal prettig, zonder dat u energie verspilt. Bovendien gaat uw verwarmingsketel langer mee, omdat deze minder vaak op vol vermogen hoeft te draaien.

Wanneer kiest u voor zoneregeling?

In veel panden worden bepaalde ruimtes onnodig verwarmd, of zijn er ruimtes die extra verwarming nodig hebben. Herkent u dat in uw bedrijfspand, dan kan zoneregeling een goede oplossing zijn. Zo kunt u de temperatuur in elke ruimte prettig maken en tegelijk besparen op uw energiekosten.

Installatie van zoneregeling

Iedere zone krijgt een eigen thermostaat. Hiervoor is meestal wel een aanpassing nodig op de bestaande thermostaat en verwarmingsketels. Maar in principe kan zoneregeling op elk bestaand cv-systeem geïnstalleerd worden. Denk vooraf goed na over de verschillende zones die u in wilt stellen. Een tussenoplossing is het plaatsen van slimme thermostaten op individuele radiatoren.

Plan op maat voor zoneregeling

Onze installateurs helpen u graag een goed plan te maken voor zoneregeling en andere zaken rondom de verwarming in uw bedrijf. U krijgt persoonlijk advies en we helpen u met de uitvoering. Alles makkelijk geregeld, zonder extra kosten.

Help mij met zoneregeling

 

Meer over verwarming