Met zoneregeling kun je per ruimte in je bedrijf de temperatuur instellen. Je verwarmt dus elke ruimte apart. Elke ruimte waar je medewerkers en klanten veel zijn is dan lekker comfortabel. En in de rest van je pand bespaar je veel energie.

Wat is zoneregeling?

Met zoneregeling bepaal je per ruimte welke temperatuur op dat moment het best is. Stel dat de zon volop naar binnen schijnt aan een kant van je pand, dan hoeven de kantoren aan die kant minder verwarmd te worden. Zonder zoneregeling verwarm je deze ruimtes onnodig of zijn de kantoren aan de andere kant te koud.
 

Hoe werkt zoneregeling?

Zoneregeling voor bedrijven

Zoneregeling werkt meestal met een draadloze thermostaat per ruimte. Deze thermostaat meet de temperatuur en zet de verwarming automatisch hoger of lager, om de ingestelde temperatuur te bereiken. 

Voorbeelden van zones:

  • Een hele etage
  • Een aparte kamer of kantoor
  • Een aantal verschillende ruimtes die dezelfde temperatuur moeten hebben
  • Een aantal groepen op de verdeler van de vloerverwarming

De voordelen van zoneregeling

Het grootste voordeel van zoneregeling is de besparing op je verwarmingskosten, omdat je alleen verwarmt waar het nodig is. De temperatuur is overal prettig, zonder dat je energie verspilt. Bovendien gaat je verwarmingsketel langer mee, omdat deze minder vaak op vol vermogen hoeft te draaien.

Wanneer kies je voor zoneregeling?

In veel panden worden bepaalde ruimtes onnodig verwarmd, of zijn er ruimtes die extra verwarming nodig hebben. Herken je dat in jouw bedrijfspand, dan kan zoneregeling een goede oplossing zijn. Zo kun je de temperatuur in elke ruimte prettig maken en tegelijk besparen op je energiekosten.

Installatie van zoneregeling

Iedere zone krijgt een eigen thermostaat. Hiervoor is meestal wel een aanpassing nodig op de bestaande thermostaat en verwarmingsketels. Maar in principe kan zoneregeling op elk bestaand cv-systeem geïnstalleerd worden. Denk vooraf goed na over de verschillende zones die je in wilt stellen. Een tussenoplossing is het plaatsen van slimme thermostaten op individuele radiatoren.

Plan op maat voor zoneregeling

Onze installateurs helpen je graag een goed plan te maken voor zoneregeling en andere zaken rondom de verwarming in je bedrijf. Je krijgt persoonlijk advies en we helpen je met de uitvoering. Alles makkelijk geregeld, zonder extra kosten.

Help mij met zoneregeling

 

Meer over verwarming