Energielabel voor je bedrijf

Aanvragen is zó geregeld

Energielabel voor je bedrijf, wij regelen het

Een energielabel maakt gelijk duidelijk hoe energiezuinig je bedrijf is. Dit label is vaak verplicht, bijvoorbeeld wanneer je je bedrijf wilt verkopen of verhuren. Voor grotere kantoren is binnenkort zelfs minimaal energielabel C verplicht.

Snel en makkelijk je energielabel regelen? Wij staan voor je klaar. Wil je advies over het verbeteren van je energielabel? Met onze EnergieLabelService krijg je direct inzicht in je mogelijkheden. Wel zo makkelijk!

Wat past bij je bedrijf?

Aanvragen energielabel

Ga je verhuizen, verkopen of verhuren? Vraag een energielabel aan. Je adviseur stelt je label op en registreert deze voor je.

Energielabel én advies aanvragen

Energielabel én energie besparen verplicht? Voldoe aan de wetgeving en vraag een energielabel en bespaaradvies aan.

Verbeteren energielabel

Wordt energielabel C voor jou verplicht? Met de EnergieLabelService helpen we je bij het verbeteren van je energielabel.

Zo werkt aanvragen

  • Vul het formulier in en verzend je aanvraag.
  • Je energieadviseur neemt binnen 2 werkdagen contact met je op voor een afspraak.
  • De adviseur komt naar je locatie en scant je bedrijf.

Het energielabel en adviesrapport snel geregeld   

Heb je een energielabel aangevraagd? Je krijgt je energielabel al binnen 5 werkdagen na de scan. Het EnergieLabelService adviesrapport ontvang je binnen 10 werkdagen.

Energielabel of advies aanvragen

Handig om te weten

Een energielabel is verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering van een gebouw en geldt voor:

  • de gezondsheidszorg, zoals ziekenhuisen en verpleeghuizen
  • het onderwijs, zoals scholen en universiteiten
  • publieke gebouwen, zoals bibliotheken, stadhuizen en vergadercentra
  • sportcomplexen, zoals zwembaden en stadions
  • winkels, zoals supermarkten en warenhuizen
  • horeca en logies, zoals restaurants en hotels

Voor kantoren groter dan 100 m2 is het vanaf 1 januari 2023 verplicht om minimaal energielabel C te hebben. De regel is streng. Want als je er niet aan voldoet, mag je je pand niet meer als kantoor gebruiken. 

Er zijn uitzonderingen. Als je minder dan 50% van je pand als kantoor gebruikt, geldt de regel niet. Ook als je pand een monument is of binnen 2 jaar gesloopt of getransformeerd wordt, hoef je niet aan de regel te voldoen.

Leg alvast de bouwtekeningen met gebouwfuncties en afmetingen klaar voor je energieadviseur. Hoe completer en duidelijker deze informatie is, hoe sneller de scan gedaan kan worden.

Een energielabel blijft 10 jaar geldig.

Alleen gecertificeerde EPB deskundigen mogen energielabels verstrekken. Al onze adviseurs van Klimaatroute zijn gecertificeerd.

Ja, het is belangrijk dat er iemand aanwezig is tijdens de scan. De energieadviseur heeft informatie nodig over bijvoorbeeld het pand en de technische apparatuur.