Laden

Laadpalen, laadhubs en passende laadinfrastructuur

  • Laadpalen, snellader en laadhub
  • Van advies tot installatie
  • Advies bij subsidies

Slim elektrisch laden

We brengen graag samen met jou in kaart welke wensen en laadbehoeften er zijn op het gebied van elektrisch rijden. Denk hierbij aan: hoeveel elektrisch voertuigen heb je momenteel? Wil je op korte termijn nog meer elektrische voertuigen aanschaffen? Hoeveel beschikbare netcapciteit is er nog? Maar ook: dienen de elektrisch voertuigen overdag of juist ’s nachts opgeladen te worden? Zo maken we direct inzichtelijk hoe jij slim elektrisch kan laden.

Zero-emissie zones

Vanaf 1 januari 2025 zullen minstens 30 steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Utrecht een zero-emissiezone invoeren. Dit betekent dat binnen deze zones enkel bestelbussen en vrachtenwagen zonder CO2-uitstoot mogen rijden die pakketten en grotere zendingen bezorgen aan consumenten, horeca en winkels. Deze maatregel is het gevolg van Europese wetgeving die tot doel heeft de leefbaarheid in de steden te bevorderen. Tegen 2030 moeten alle voertuigen die zich in deze zero-emissiezones bevinden, volledig emissievrij zijn.

Nieuwe stadslogistiek

Logistieke-, transport- en vervoersbedrijven zullen door wet- en regelgeving en duurzaamheidsdoelstellingen verder moeten verduurzamen. Het bestaande fossiele wagenpark moet de komende jaren plaats gaan maken voor zero-emissievoertuigen, zoals elektrische vrachtwagens en bestelwagens. Het enkel aanschaffen van een elektrisch voertuig is onvoldoende. Er moet immers ook een betrouwbare laadinfrastructuur beschikbaar zijn en bedrijfsprocessen moeten aangepast worden. Denk bijvoorbeeld aan een passende ritplanning.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan met een van onze experts.