Leestijd: 1 minuut

"We zijn een aardig eind op weg om zelfvoorzienend te zijn." 

 

Duurzame materialen en technieken

Voor Edwin Kappert van Timmerfabriek Kappert is duurzaam ondernemen eigenlijk heel vanzelfsprekend. Het bedrijf werkt met duurzame materialen en duurzaam hout. Verder wordt het water in de verwarming verwarmd door middel van de warmte die vrijkomt bij het verbranden van de houtkrullen. Deze houtkrullen en het zaagsel worden door heel het bedrijf automatisch afgezogen.

“We zijn een aardig eind op weg om zelfvoorzienend te zijn,” aldus Edwin.

Bekijk hier het ondernemersverhaal van Edwin:

Toekomstbestendig ondernemen

"Naast dat Essent prijstechnisch de beste aanbieding kon maken, is ook de EnergieFitScan erg goed bevallen. Uit de energiescan kwam naar voren dat we nog meer met ledverlichting konden besparen. Inmiddels is de verlichting op kantoor en in de kantine aangepast. We hebben verder samen met Essent gekeken naar zonnepanelen. De subsidie is inmiddels toegekend en we zijn in een ver stadium om zonnepanelen aan te schaffen".

De voordelen van toekomstbestendig ondernemen:

  • je bespaart flink op je kosten;
  • het draagt bij aan je MVO-doelstellingen;
  • je voldoet aan wet- en regelgeving volgens de Wet milieubeheer.

Een duurzame wereld & duurzame relaties

Met de uitbreiding van de productie van groene stroom uit hernieuwbare bronnen, zoals wind en zon werken we aan een duurzamere wereld. Met diensten zoals de EnergieFitScan stellen we ook ondernemers in staat om duurzamer te ondernemen en kosten te besparen.